Madeleines okända familjelycka – flickan föddes i hemlighet för ett år sedan

I ett år har prinsessan Madeleine varit tyst om den stora familjelyckan. Då föddes nämligen en liten flicka vid namn Alexia, som hittills varit okänd för allmänheten.
0:22

Efter reklamen: Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

(0:22)

Prinsessan Madeleine bor sedan flera år i USA tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.

Madeleine är sparsmakad med att dela med sig av detaljer från livet på den amerikanska östkusten, men några glimtar har hon delat med sig av på sin Instagram. I början av mars publicerade den svenska prinsessan en bild på yngsta dottern Adrienne som fyllde fyra år, och det fanns även med en bild på alla syskon som höll om varandra på stranden.

Och nu är det avslöjat att Leonore, Nicolas och Adrienne kommer ha en ny liten kompis att leka med, åtminstone när de kommer till Sverige. Madeleines bästa kompis Louise "Lussan" Thott har nämligen blivit tvåbarnsmamma!

Bebisen bekräftas – första orden

Det har dock inte varit känt att Lussan, som sen tidigare har 2,5-årige sonen Willem, varit gravid med sitt andra barn. Men den nyblivna mormorn Carola Gottlieb bekräftar att familjen utökats med en lillasyster till Willem.

Prinsparet i sorg – första bilderna efter långa tystnaden

– Tack snälla, ja det är en söt liten flicka som heter Alexia, säger Carola Gottlieb till Svensk dam.

Lilla Alexia föddes redan för ett år sedan, två dagar före kungens födelsedag. Madeleine reste en dryg månad efter födseln hem till Sverige för en sommar med familjen, men enligt uppgifter kunde hon då också närvara vid bästa vännens dotters dop.

Madeleines bästa kompis Lussan

Lussan står den svenska kungafamiljen mycket nära, redan för 25 år sedan blev hon och Madeleine bästa vänner när de gick i samma klass på Enskilda gymnasiet. Familjen Gottlieb blev också nära vänner till kungen och drottningen.

Louise Lussan Thott och prinsessan Madeleine på sin student från Enskilda gymnasiet.

Lussan och Madeleine har varit bästa vänner sedan gymnasietiden.

Charles Hammarsten/TT

Vänskapen har under alla år bestått och växt sig ännu starkare, och Lussan var ett självklart val när Madeleine och Chris skulle välja gudföräldrar till äldsta dottern Leonore. Madeleine i sin tur är gudmor till Lussans son Willem.

Madeleine har dessutom stort förtroende för sin vän på andra sätt också; när prinsessans lägenhet vid Hovstallet i Stockholm renoverades för några år sen var det Lussan som fick vara Madeleines rådgivare när det kom till inredningen då hon arbetar som professionell rådgivare.

Däremot fanns det en konflikt kring prinsessans renovering då slutnotan landade på 5 miljoner kronor – dubbelt så dyrt som beräknat.

Här festar prinsessan Madeleine med Tiger Woods ex
Madeleines ord om barnen – här är raderade inlägget

FOTO: Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT, Magnus Johnsson/TT

SENASTE NYTT!