Därför snackar hela världen om prinsessan Adrienne – fyller 4 år

prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne

Hur kommer det sig att hela världen pratar om prinsessans Madeleines dotter prinsessan Adrienne på hennes födelsdag?
Här är varför!
0:26

Efter reklamen: Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slott

(0:26)

Slå på ljud

Den 9 mars är det ingen vanlig dag, för det är prinsessan Adriennes födelsedag! Hurra hurra hurra! I år blir prinsessan fyra år gammal, tiden kan verkligen gå fort ibland.

Adrienne förlorade sin titel

Vid prinsessans förra födelsedag, då hon fyllde tre år, hyllades hon världen över på den stora dagen, bland annat av nyhetssajten Royal Central.

Men där påminde man även världen att kung Carl Gustaf, 75, år 2019 tog ifrån alla barnbarn i kungafamiljen sina kungliga titlar och positioner, inklusive prinsessan Adrienne.

Prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6, blev de enda två av barnbarnen som behöll sin plats och status som kungligheter. Orsaken till det var att de är barn till kronprinsessan Victoria, som är Sveriges blivande drottning.

Exklusivt
Frågan om prins Oscar som hovet vägrar svara på

Därför skiljer sig prinsessan Adriennes födelsedag från de andra barnbarnen

När kronprinsessan Victoria, 44, barn fyller år så gratulerar hovet dem genom att dela med sig av en nytagen bild på födelsedagsbarnet. Så är även fallet när kungens barn fyller år, samt deras respektive. Men däremot ser det annorlunda ut när prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofias, 37, barn fyller år, samt prinsessan Madeleine, 39, och Chris O'Neills, 47.

Då delas inte någon bild offentligt. Utan istället brukar exempelvis prinsessan Madeleine passa på att hylla sina barn på sin privata Instagram, där hon i skrivande stund har 300 000 följare.

Under dagen delades prinsessan Madeleine med sig av en nytagen bild på Adrienne och skrev fina orden:

”Grattis vår söta Adrienne på 4-årsdagen! Du är vår yngsta, men du står starkt på dina egna ben. Och du är smart, omtänksam och full av liv. Leonore, Nicolas, mamma och pappa älskar dig väldigt mycket!”

Så fint!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prinsessan Adrienne firas inte med sin mormor och morfar

Sedan flera år tillbaka lever prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ett stillsamt familjeliv i USA. De trivs bra, men det är såklart långt ifrån resten av kungafamiljen som alla fortfarande bor kvar i Sverige.

När prins Oscar och prinsessan Estelle fyllde år i år så firades de båda tillsammans med mormor och morfar, alltså kungen och drottningen. Men så blir det inte för prinsessan Adrienne, då de är kvar i USA.

Stort grattis till prinsessan Adrienne på den stora dagen!

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Anders Wiklund/TT

SENASTE NYTT!