LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hänt sänder kronprinsessan Victorias firande på Öland – tårarna i tv

14 jul, 2022 
Felicia Hovryd
KRONPRINSESSAN VICTORIA
Idag är det kronprinsessan Victorias 45-årsdag, hurra!
Födelsedagen firas givetvis på Solliden, Öland, med artister och annat skoj.
Hänt sänder live från Victoriadagen – följ firandet här!
Annons
LIVE: VictoriakortegenBrand logo
LIVE: Victoriakortegen

Torsdagen den 14 juli firas kronprinsessan Victorias, 45, födelsedag med pompa och ståt på Solliden på Öland.

På schemat står bland annat musik, prisutdelningen och en hel del annat kul. Det är inte bara kungafamiljen som är bjuden på kalaset, utan även allmänheten får vara med och fira Victoriadagen.

Och för alla som inte kan vara på plats på för att fira Victorias 45-årsdag, ingen fara! Hänt sänder nämligen festligheterna live direkt från Solliden mellan klockan 16:15 – 17:30.

Victoriadagen på Solliden – så ser programmet ut

Vad skulle en födelsedag vara utan sång? Så givetvis ska det sjungas och på scenen vid Borgholms slott kommer flera kända artister uppträda, bland andra Tomas Ledin, Victor Leksell, Tove Styrke, Janice och Jonathan Johansson.

Annons

Victoriakonserten kommer man kunna ses och höra hemma i tv-sofforna på SVT och SVT Play klockan 21:00 och programledare för konserten är Yvette Hermundstad.

Kronprinsessan kommer under konserten att dela ut Victoriapriset som tilldelas en svensk idrottare som gjort en extra meriterande bragd under året. Tidigare år har idrottare så som Nils van der Poel, Armand Duplantis och Hanna Öberg tagit emot priset. Och i år går priset till skidåkaren Ebba Årsjö, 21, som tävlade i paralympiska vinterspelen 2022 och tog hem två guld och ett brons.

Under födelsedagsfirandet samlingar man även in pengar till kronprinsessan Victorias fond som jobbar för att barn och unga med funktionsvariationer eller kronisk sjukdom. Förra året lyckades man samla in nästa fyra miljoner kronor – inte illa!

Så firar kungafamiljen kronprinsessan Victorias födelsedag

Hovet har tidigare bekräftat för Hänt att kungafamiljen har samlats på Solliden för att ladda upp inför kronprinsessan Victorias firande. Men vilka ur kungafamiljen som ska närvara vid festligheterna ville hovet inte specificera.

Annons

– De flesta i kungafamiljen är på Öland denna vecka inför Kronprinsessans födelsedag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Dock missar Chris O'Neill kronprinsessan Victorias stora födelsedagsfirande på Solliden i år, något som hovet bekräftat för Svensk Dam.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, säger Margareta till tidningen.

– Om barnen är med under Victoriadagen vet jag ej, säger Thorgren till Hänt.

Tidigare år har prinsessan Estelle och prins Oscar varit med under dagen och firat mamma Victorias födelsedag.

Vi önskar kronprinsessan Victoria en solig och fantastisk födelsedag, stort grattis!

Kronprinsessans starka reaktion – tårarna i tv

När paralympics-stjärnan Ebba Årsjö skulle ta emot sitt pris från kronprinsessan Victoria var det en helt klart tagen Victoria som klev upp på scenen.

– Ja Ebba, det är så här att jag blev ganska mosig av den där lilla filmen. Ja, det kom några tårar så jag är lite glad att jag har en liten fusklapp faktiskt, får Victoria fram med gråten i halsgropen och tillägger:

– Ebbas mamma; jag kan bara tänka mig hur du känner dig!

EBBA ÅRSJÖ, KRONPRINSESSAN VICTORIA

Victoriakonserten sänds i SVT1 och SVT Play torsdag den 14 juli klockan 21:00.

FOTO: Jonas Ekströmer /TT, Karin Törnblom/TT

Annons