LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Chris O'Neill lämnar Sverige – stoppas från Victorias födelsedag

30 jun, 2022 
Malin Ljung
Chris O'Neill landade i Sverige i mitten av juni. Knappt två veckor senare står det klart att han lämnar landet – och inte kommer närvara på kronprinsessan Victorias 45-årsfirande.
Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Den svenska kungafamiljen har inte varit samlad på över ett år, men i mitten av juni fanns samtliga familjemedlemmar på plats i Sverige.

Prinsessan Madeleine, 40, hade tillsammans med döttrarna prinsessan Leonore, 8, och prinsessan Adrienne, 4, flugit till Sverige dagar efter nationaldagen. Sonen prins Nicolas, 7, och maken Chris O'Neill, 48, var dock till en början kvar i USA. Hovets informationschef Margareta Thorgren avslöjade för Hänt att det hela berodde på sonens hälsotillstånd.

– Chris med prins Nicolas kommer till Sverige på fredag. Anledningen att de kommer senare är att prinsen har ont i öronen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Det gör prinsessan Madeleine i Sverige sommaren 2022

Därmed missade också Madeleine att få fira sin son fysiskt under hans sjunde födelsedag, Nicolas och Chris kom inte till Sverige förrän två dagar efter födelsedagen.

Annons

Under tiden i Sverige har dock familjen hunnit med mycket tid tillsammans. Nicolas var på sitt första officiella uppdrag tillsammans med Madeleine och Chris när han invigde sin doppresent – en lekpark.

Chris O'Neill gjorde den dagen en av få intervjuer då han bland annat pratade med Expressen om hur det kändes att vara i Sverige igen.

– Att tillbringa tid med min frus familj och träffa vänner. Vi har inte sett dem så mycket under de senaste tre åren, säger Chris O'Neill och fortsätter sedan:

– Det är fantastiskt att vara tillbaka, och att få komma upp hit där jag aldrig har varit, det är ett vackert land, avslutar Chris O'Neill.

Därför saknas Chris O'Neill under Victoriadagen

Men nu står det klart att Chris O'Neill inte kommer att delta under Victoriadagen den 14 juli då hans svägerska kronprinsessan Victoria ska firas på sin 45-årsdag. Hennes födelsedag brukar engagera hela kungafamiljen och så även detta år på Solliden, Öland. Men hovet bekräftar nu för Svensk dam att Chris O'Neill nobbar familjefesten.

Annons

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Samtidigt bekräftar hon att Chris fortfarande befinner sig i Sverige, och att det är okänt när han kommer att lämna landet.

– De är tillsammans nu, men han kommer behöva åka dit med anledning av sitt arbete, säger Margareta Thorgren.

FOTO: Albert Nioboer/TT, Robin Utrecht/TT, TT

Annons