ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovets bekännelse om Madeleines barn – framtidsbeskedet för familjen

05 jul, 2022 
Malin Ljung
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills vistelse i Sverige har knappt startat, men den har redan kantats av flera tunga bakslag.
Nu avslöjar hovet för Hänt om ovissheten kring familjens framtid.
Annons
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessaBrand logo
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Sedan i början av juni befinner sig äntligen prinsessan Madeleine, 40, på svensk mark. Madeleine bor sedan flera år i Florida, USA, men somrarna har hon försökt märka åt att vara i Sverige tillsammans med sin familj.

Årets semester på hemmaplan har dock kantats av diverse plan b-lösningar för prinsessan. Till att börja med tvingades familjen flyga i två olika etapper till Sverige, först kom Madeleine med döttrarna prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne – medan sonen prins Nicolas blev kvar i USA ytterligare några dagar med pappa Chris O'Neill. Orsaken var att prinsen drabbats av sjukdom, något hovet bekräftade till Hänt.

Då familjens nedslag i Sverige är sällsynta är de också otroligt uppskattade av svenska folket. Tyvärr var Madeleine kvar i USA när kungafamiljen firade nationaldagen, men den 14 juni kommer kronprinsessan Victorias 45-årsdag firas under Victoriadagen på Solliden, Öland. Då brukar hela kungafamiljen samlas för att fira Victoria, och även synas tillsammans under sändningarna från firandet.

Annons

Därför försvinner Chris O'Neill från Sverige

Men det här året stoppas Chris O'Neill från att vara med på svägerskans födelsedag. Han tvingas nämligen resa tillbaka till USA i affärssyfte, men uppges också återkomma till Sverige så snart han kan.

Trots att Madeleine och familjen befunnit sig i Sverige i flera veckor är det bara sonen Nicolas som synts till. Han stod i centrum när han invigde sin doppresent – en lekpark.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare till Hänt förklarat varför Nicolas systrar inte kommer synas i liknande sammanhang detta år.

Därför syns inte Madeleines barn i Sverige

– Leonore uppmärksammade sitt landskap Gotland för några år sedan. Adrienne gör det sannolikt senare när hon är lite äldre.

Och för de som hoppas på att få se Madeleines barn under Vicoriadagen är beskedet från hovet oviss.

– Om barnen är med under Victoriadagen vet jag ej, säger Thorgren till Hänt.

Tidigare år har förvisso hela kungafamiljen varit samlad, men av barnaskaran är det hittills bara prinsessan Estelle och prins Oscar som funnits med under firandet.

FOTO: TT

Annons