LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Lillasystern Anja Bjørshol om Ari Behns sista tid – okända sjukhusbesöket

04 jan, 2021 
Ari Behn, prinsessan Märtha Louise och barnen
Foto: TT
På juldagen 2019 tog Ari Behn sitt liv.
Nu väljer hans lillasyster Anja Bjørshol att tala ut om sorgen – samt berätta om beslutet familjen fattade, timmar innan han hittades död.
– Det räckte inte för Ari, säger Anja till Dagbladet.
Annons
Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

Den 25 december 2019 möttes världen av den tragiska nyheten om att Ari Behn tagit sitt liv, 47 år gammal. Han begravdes den tredje januari i Oslos domkyrka, och på plats fanns bland andra exhustrun prinsessan Märtha Louise med barnen Maud Angelica, Leah Isadora, Emma Tallulah.

Ari Behns pappa Olav Bjørshol har tidigare berättat att det var han som hittade sonen.

– Det var jag som hittade honom. Idag är jag djupt tacksam för att jag fick vara hos honom. Ari var inte ensam då han valde att ta sitt liv. Det verkar som att Ari hade funnit ett slags ro den sista tiden, har Olav tidigare sagt i en intervju med Se og hör.

Lillasyster Anja berättar om stora sorgen

Även andra familjemedlemmar har uttalat sig om den tragiska händelsen och nu, ett år senare, väljer Aris lillasyster Anja Bjørshol att berätta sin historia i en intervju med Dagbladet. Att Aris mående inte var på topp kände familjen till.

Annons

– Jag försökte säga att han inte behövde vara 150 procent, att han klarade av mycket trots att han inte funkade så bra som han ville – och att det räckte – men det räckte inte för Ari, säger Anja till tidningen.

Innan jul kom syskonen överens om att de skulle ses på julafton.

– Ari sa att han såg fram emot det, men att han var mycket trött och fysiskt svag. Han klagade på att han inte mådde toppen och visste inte vad han skulle kunna bidra med. Jag sa att det inte spelade någon roll – att det viktigaste var att vi var tillsammans.

Okända sjukhusbesöket – timmarna före Ari Behns död

Under intervjun framkommer det även att Ari låg på sjukhus under natten till julafton. På julaftonsmorgonen hämtade Olav sin son från sjukhuset.

– Vi kom överens om att Ari och pappa borde stanna i Lommedalen. Och att vi skulle samlas för en sen juldagsbrunch hemma hos mamma och pappa på Larkollen i Moss.

Men redan när Anja kom fram till till föräldrahemmet förstod hon vad som hänt. Hon satt fortfarande i bilen när mamma Marianne och resten av familjen kom ut ur huset och mötte henne.

– Jag är inte arg på Ari. Egentligen har jag aldrig varit arg. Det är mest sorg, förlust och frustration. Han var en frånskild man, som fick ett dråpslag efter det och blev djupt deprimerad. Det förklarar inte hans handling – men det är viktigt att understryka.

Annons