LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Mette-Marits son Marius Borg Høibys mystiska försvinnande

22 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Under tisdagen la norska kungafamiljen upp en bild på Instagram där de önskade en god jul, men på bilden var alla förutom äldsta sonen Marius Borg Høiby.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barnBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn

Kronprinsessan Mette-Marits äldsta son Marius Borg Høiby var bara tre år när hans mammas kärlekssaga inleddes med den norska kronprinsen Haakon. Plötsligt hade han en blivande kung som bonuspappa och hans liv skulle aldrig gå tillbaka till det normala. Men trots att han växt upp tillhörande det norska kungahuset har han lyckats hålla sig väldigt privat, och än idag är det inte så mycket vi vet om honom.

Men det vi vet om den äldsta sonen i norska kronprinsfamiljen är att han hade en mindre roll i den hyllade tv-serien Skam, att han har studerat i Usa, jobbat som redaktör för en tidning i London och att han idag är tillsammans med modellen Juliane Snekkestad - något som minst sagt blev en snackis i Norge.

Men förutom att han själv inte delar med sig särskilt mycket av sitt liv är det också många som har reagerat på att Mette-Marit inte heller säger så mycket om sonen. På hennes Instagram delar hon nämligen ofta med sig av bilder på sina yngre barn Ingrid Alexandra och Sverre Magnus, men Marius har inte synts till på en enda bild och inte heller ett ord har nämnts om honom – inte ens i samband med hans födelsedag den 13 januari.

Annons

Nu reagerar många på att han exkluderas ännu en gång.

Marius Borg Høibys mystiska försvinnande

Det är på norska kungahusets Instagram som kronsprinsfamiljen har lagt upp en bild tillsammans där de önskar sina följare en god jul.

”Här kommer en julhälsning från Slottet. Kronprinsfamilien ska fira jul på Skaugum och i Uvdal i år”, skriver de.

Men på bilden syns alla till förutom Marius.

Faktum är att Marius inte har synts i offentligheten sedan i januari. Det var då i samband med prinsessan Märtha Louises exmake Ari Behns begravning som han tillsammans med sin flickvän höll kungafamiljen sällskap.

Ari Behns begravning

Det var i slutet av förra året som nyheten att Ari Behns hade gått bort nådde världen. Det var hans pappa Olav Bjørshol som hittade honom och nyheten skakade om hela Norge och kungahuset. Ari hade lidit av psykisk ohälsa i många år, och ganska snabbt efter hans bortgång valde föräldrarna att gå ut med att orsaken bakom bortgången var självmord.

I början av januari tog de farväl av Ari, och att kungafamiljen har påverkats starkt utav den stora tragedin har varit tydligt. Kung Haralds hälsa påverkades bland annat hårt av sorgen, och han tillbringade flera dagar på sjukhus för vård efter begravningen.

Annons