LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Därför är Chris O'Neill inte med i Året med kungafamiljen

21 dec, 2020 
Sedan Chris O'Neil kom in i kungafamiljen har han varit en privatman.
Nu ger hovet svar på varför han inte syns till alls i dokumentären Året med kungafamiljen.
Annons
16 Hollywoodkändisar som är lika som bärBrand logo
16 Hollywoodkändisar som är lika som bär

2010 valde prinsessan Madeleine att flytta till New York för att jobba med Childhood USA.

Samtidigt som hon flyttade var löpsedlarna prydda med rubriker kring hennes och fästmannen Jonas Bergströms turbulenta uppbrott.

Hon skulle bara ha sig själv att ta hänsyn till i sin nya hemstad och tänkte egentligen inte stanna alltför länge i New York – hon skulle vidare tillTyskland och Childhoods kontor i Stuttgart.

Men ibland blir inte alltid livet som man tänkt sig. Prinsessan hade nog inte hade räknat med att amerikanen Chris O'Neill skulle dyka upp och göra henne upp över öronen förälskad.

– Min plan var att tillbringa ett år på kontoret i Tyskland, och ett år i Brasilien. Men så började jag här, och så träffade jag min man. På så sätt blev jag kvar här, säger prinsessan i dokumentären Barnens drottning.

Efter att Madeleine och Chris träffades har han såklart cirkulerat i svensk press – men han håller sig betydligt mer privat än de andra i kungafamiljen.

Annons

Han tackade nej till prinstiteln, vilket han berättat om själv i en intervju med magasinet King.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris då.

Därför är inte Chris med i Året med kungafamiljen

Nu är det snart dags för programmet Året med kungafamiljen. I dokumentären får man följa familjen – men Madeleine dyker upp ensam i programmet – utan Chris vid sin sida.

– Vi har ju lite starkare restriktioner här i Florida än hemma i Sverige. Det har varit rätt hårt måste jag säga, hela våren var i tvungna att vara i lockdown i fem månader – och om någon skulle ha sagt till mig att barnen skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, vi ska hålla barnen hemma och med home schooling från åtta till tre på dagen... Ja, jag vet inte om jag skulle börja skratta eller gråta, säger Madeleine i programmet.

Så, varför är inte Chris med i dokumentären? När Hänt frågar hovets informationschef, Margareta Thorgren, svarar hon såhär:

– Coronaviruset har inneburit färre intervjutillfällen och därför är inte Chris med, säger hon.

Annons