Efter Ari Behns bortgång – pappan om sonens sista timmar

Efter Ari Behns bortgång – pappan om sonens sista timmar

Det är snart tre veckor sedan världen möttes av beskedet om att Ari Behn tagit sitt liv.
Nu berättar hans pappa Olav Bjørshol om sin sons sista timmar.
– Det var jag som hittade honom, säger han till Norska Se og hör.
Vila i frid Ari Behn
Slå på ljud

Den 25 december förra året möttes världen av den tragiska beskedet att Ari Behn tagit sitt liv, 47 år gammal. Han begravdes den 3 januari i Oslos domkyrka, och på plats fanns bland annat exhustrun prinsessan Märtha Louise med barnen Maud Angelica, Leah Isadora, Emma Tallulah, drottning Sonja, kung Harald och kronprins Haakon och Mette Marit. Det är ett chockat Norge som dag för dag bearbetar sorgen.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn, meddelar att han har tagit sitt liv. Vi ber om respekt för vårt privatliv den kommande tiden, sa Geir Håkonsund, Ari Behns manager, i ett uttalande till NRK. 

Ari Behn skulle egentligen firat jul med kungafamiljen, som både prinsessan Märtha Louise och 16-åriga dottern Maud berättade om i sitt minnestal under begravningen.

– Vi såg fram emot det allihop. Och Maud längtade massor eftersom hon inte träffat sin pappa på två veckor och saknade honom en hel del, sa Märtha Louise efter begravningen.

Pappan fann Ari Behn död

Nu uttalar sig Ari Behns pappa Olav Bjørshol och mamma Marianne Behn om sin sons bortgång. I en intervju med norska Se og hör förklarar de varför de valde att gå ut med att Ari Behn tagit sitt liv.

– Ari var en känd person. Vi valde att säga som det var för att inte skapa spekulationer och med hopp om att det här skulle kunna vara till hjälp för andra, säger Marianne i intervjun.

Det var pappa Olav som hittade sin son.

– Det var jag som hittade honom. I dag är jag djupt tacksam för att jag fick vara hos honom, säger han och fortsätter:

– Ari var inte ensam då han valde att ta sitt liv. Det verkar som att Ari hade funnit ett slags ro den sista tiden.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN