Kungens okända förflutna – relationen med mystiska kvinnan innan Silvia

21 jun, 2022 
Kungens förflutna med en annan kvinna är nu avslöjat.
Innan kung Carl Gustaf träffade drottning Silvia så letade han efter sin kärlek i Sörmlands byar.
Kanske hade hon kunnat vara Sveriges drottning idag?
Annons
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Så träffades kung Carl Gustaf och drottning Silvia

Kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, har varit gifta i många år. De träffades för första gången 26 augusti 1972 på OS i München där Silvia ansvarade för den olympiska kommitténs ordförande Willi Daume på VIP-läktaren.

Några år senare 19 juni 1976 gifte sig paret. Det historiska bröllopet ägde rum i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm.

Kyrkan var fullsatt med 1200 uppklädda gäster och en folkmassa samlades utanför Kungliga slottet med cirka 180 000 människor. Bröllopet var pampigt och mäktigt, Silvia bar en elfenbensvit haute couture-klänning från Dior och kungen bar sin amiralsuniform. Men något som kanske inte så många hade koll på är att kronprinsen hade ögonen för en annan kvinna i Sörmland, innan bröllopet såklart!

Recept.se Nyhetsbrev
Annons
Kungaparets offentliga kyss
Kungaparets kyss i Storkyrkan i Stockholm
Bröllopet i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm
Bröllopslunchen, drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Kung Carl Gustafs jakt på kärleken – i sportbil

År 1968 flyttade Carl Gustaf till Luthagesplanaden i Uppsala. Han hade då genomfört sin militärtjänstgöring och tagit sin sjöofficersexamen. Därefter studerade han vidare på universitetet. Ämnen som sociologi, statskunskap, finansrätt och ekonomi var det som gällde. Det var vid den tiden som kungen träffade en annan kvinna, som alltså inte var drottning Silvia.

Annons

Det var i de sörmländska byarna kärleken blommade, rapporterar Svensk Damtidning.

I den lilla byn anlände dåvarande kronprinsen i en sportbil till Sörmland. Han var då på jakt efter sin kärlek. Men exakt var hon bodde visste han inte, vilket ledde till en stunds sökande.

Han klev ur sin sportbil och började leta genom att knacka dörr runt om i en by i Sörmland. Byborna blev minst sagt förvånade när de fick se nuvarande kungen, dåvarande kronprinsen, i deras område.

Efter många dörrknackningar hittade Carl Gustaf tillslut det huset han sökte efter – och blev insläppt.

Men vad som hände inne i huset är fortfarande hemligt. Rykten i byn spreds om att den mystiska kvinnan inte hade lika starkt intresse för Carl Gustaf som han hade för henne. I byn sägs det att hon inte hade så starkt intresse för Carl som han hade för henne. Carl Gustaf hängde inte läpp för det. Han gick ju vidare och träffade Silvia, som idag är Sveriges drottning.

Annons

FOTO: Janerik Henriksson /TT / Leif R Jansson/TT

Annons