Hovets nya ord om kungaparets hälsotillstånd – efter covid-insjuknandet

KUNG CARL GUSTAF, DROTTNING SILVIA

Tidigare i veckan kom nyheten att kungen och drottningen smittats av covid-19.
Nu kommer nya besked från Hovet om hur de faktiskt mår.

Kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, har testat positivt för corona. Nyheten om insjuknandet kom tidigare i veckan då drottning Silvia ska ha visat symptom. Kungen däremot, hade inga symptom alls – men testade sig ändå tillsammans med drottningen.

Och testsvaren visade sig vara positiva!

Sedan dess har kungaparet isolerats och smittspårning har pågått för fullt. Det var under tisdagskvällen som hovet gick ut med nyheten.

”Konungen och drottningen testade igår kväll positivt för covid-19. Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl”, skrev hovet i ett pressmeddelande och fortsatte:

”Kungaparet har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande förhållningsregler och smittspårning pågår”.

Breaking
Carolas kärlekskrasch med den hemliga mannen – därför är det slut

Därför utesluts barn och barnbarn från smittspårningen

Det blev stor uppståndelse kring kungaparets insjuknande och som sagt så jobbar man nu med smittspårning. Några som man däremot utesluter i processen är kungaparets barn och barnbarn.

– Det är säkrat att det inte finns någon smittspårning som behövs gällande barn och barnbarn, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Detta beror på att man redan kunnat klargöra att barn och barnbarn inte är inblandade.

– Smittspårningen pågår. Kungaparet har träffat barn och barnbarn i samband med julledigheten. Men man har kunnat kartlägga att smittan inte kommer därifrån, förklarade Margareta Thorgren för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Den 23 december hade kungaparet stor fest för släkt och vänner på Drottningholms slott för att fira drottning Silvias födelsedag. Då närvarade alla barnen, inklusive prinsessan Madeleine, 39, som normalt sett bor i Florida.

Skulle någon i prinsessan Madeleines familj ha drabbats av viruset kan deras planerade hemresa till Florida i januari behöva ställas in, något som Svensk Dam tidigare rapporterat om.

prinsessan madeleine 2021

Prinsessan Madeleine och hennes familj har befunnit sig hemma i Sverige under jul och nyår.

Anders Wiklund/TT

Hovets nya ord om hur kungaparet mår – efter insjuknandet

Men nu kommer hovet med en uppdatering gällande hur kungaparet mår och vad de har för sig nu när de sitter i karantän.

– De är nu i sitt hem på Drottningholm och håller sig isolerade i karantän så som förhållningsreglerna säger, det innebär att om de känner sig friska och så vidare, som i det här fallet, så är det väldigt lindriga symptom som kungaparet har så kan de delta i till exempel digitala möten och annat, säger Margareta Thorgren i P1 Morgon.

Däremot vet hon inte när eller hur kungaparet kunde smittas, men att de tagit tre vaccinsprutor är nog en rimlig teori till att de klarat sig så bra,

– Det är viktigt att veta hur kungaparet mår och att de är i denna pandemi precis som alla andra. Trots att kungaparet har tagit vaccinsprutor så har de blivit smittade, samtidigt så skulle man kunna säga tack vara att de tagit vaccinet så har de lindriga symptom, säger hon i radioprogrammet.

LÄS OCKSÅ: Så lever Lotta Engbergs ex Anders idag – oväntade karriärsbytet

LÄS OCKSÅ: Gift vid första ögonkastet-profilen och kärlekens stora gravidlycka

FOTO: Jonas Ekstromer/TT, Fredrik Sandberg/TT

SENASTE NYTT!