Så blir kungafamiljens jul – hovets svar om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine

I fjol avstod prinsessan Madeleine och familjen från att resa hem till Sverige över jul på grund av pandemin som råder världen över.
Nu avslöjar hovet hur kungafamiljens jul blir i år.

Julen närmar sig med stormsteg och många undrar hur planerna för kungafamiljens firande ser ut i år. Och svaret finns!

Prinsessan Madeleine kommer till Sverige

Prinsessan Madeleine, 40, bor sedan en tid tillbaka i USA tillsammans med sin familj Chris O'Neill, 47, och barnen Leonore, 7, Nicolas, 5, och Adrienne, 3.

Förra året stod inte ett besök hem till Sverige på schemat för prinsessan Madeleine och familjen. Den pandemi som råder världen över satte stopp för resandet och prinsessan stannade kvar i USA med sin familj. Men i år blir det andra bullar, kanske köttbullar? Prinsessan kommer nämligen hem till jul, eller ja, siktet är inställt på ett hembesök. Hoppas framtiden utvisar så.

Som alltid firar ju kungafamiljen jul privat, något som hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare meddelat till Hänt. Nu bekräftar hon för Expressen att prinsessan planerar att resa hem:

– Kungafamiljen firar julhelgen privat. Men prinsessan Madeleine med familj har för avsikt att komma hem och fira jul med familjen, och det ser hon mycket framemot.

Folkets markering mot Sofia efter bilderna med Victoria

Så blir julen för kungafamiljen – hovets svar

Går resan av stapeln som planerat så kommer prinsessan Madeleine och familjen även närvara vid utdelning av julgranar några dagar innan jul. Och nu får hon resa hem igen. Margareta avslöjar att avresan är tänkt att ske en tid innan julafton, då hon meddelar att Madeleine och barnen ska dela ut julgranar fyra dagar före dopparedan, i Sverige.

– Den 20 december kommer hon att göra den traditionsenliga utdelningen av granar.

Prinsessan Madeleine med familj

Prinsessan Madeleine med familj.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad det gäller självaste julafton är kungafamiljen mycket traditionsenliga. Familjen samlas framför brasan i Stensalen och lyssnar på drottningen när hon läser ur julevangeliet.

LÄS OCKSÅ: Så lever Prins Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald idag

LÄS OCKSÅ: Därför tog det slut mellan prins Daniel och ex-flickvännen Maria Ekman

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Pontus Lundahl/TT

SENASTE NYTT!