LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kyssen får folket att rasa – kung Charles i chock efter händelsen

12 sep, 2022 
Kung Charles
Världen är i sorg efter drottning Elizabeths bortgång och prins Charles har nu tagit över tronen.
Efter dödsfallet samlades stora folkmassor utanför Buckingham Palace för att hälsa på deras nya kung.
Väl där var det en kvinna som utförde ett vågat drag mot Charles.
Läs mer här!
Annons
Drottning Elizabeth död – 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

Drottning Elizabeth II:s död chockade hela världen förra veckan och Storbritannien är nu i förändring. Lördagen den 10 september utropades Kung Charles III till kung av Storbritannien och Samväldet.

Utanför Buckingham Palace samlades stora folkmassor för att hälsa på deras nya kung. När Charles mötte folket för första gången fick han ett varmt mottagande. Men en kvinnas beetende mot Charles har väckt reaktioner, och många rasar nu över hennes agerande.

Kung Charles III utropades till kung – kröningen återstår

Den 10 september utropades Kung Charles III officiellt till kung över Storbritannien under ett rådsmöte i St James Palace i London, rapporterar SVT. Under det tv-sända ceremoniella utropandet, befann sig ett särskilt råd bestående av nyligen tillsatta premiärministern Liz Truss och äldre parlamentsledamöter.

Omkring 200 medlemmar närvarande och gjorde det officiella tillkännagivandet. Men det officiella utropandet är bara ett första steg mot att tillsätta den nya monarken.

Det som återstår är en kröning. Något datum för kröningen har inte fastslagits ännu enligt kanalen.

Kvinnans agerande mot kung Charles – bilden avslöjar

Stora folkmassor samlades utanför Buckingham Palace för att hälsa på den nya kungen. Folket trängde sig fram för att få en liten skymt av Charles och flera sjöng nationalsången God save the king.

Annons

Kungligheten tog sig fram till folkmassan och började hälsa på Storbritanniens invånare som samlats utanför palatset och även om landet befinner sig i sorg så var många glada att kung Charles tog sig tid att hälsa på britterna.

Men det fanns en kvinna som kanske blev lite för glad när hon hälsade på Charles. Medan de flesta skakade hand med kungen, eller kramade, så gav hon honom en kyss. Något som senare fångades på film, och i en intervju med CNN på appen Tiktok berättade hon om känslorna kring mötet med kungen.

– Underbart, jag är väldigt glad. Det är väldigt vackert! Sa kvinnan.

I kommentarsfältet rasade tittarna över kvinnans beteende. Tittarna var oense om hon frågat om lov eller ej att agera på det sättet som hon gjorde. Men majoriteten menade att hon frågade om lov innan hon gav han en kyss. Oavsett vad så verkade folket inte glada över hennes agerande, så här lät det i kommentarsfältet:

”Personligen tycker jag att det är att gå över gränser. Den här mannen är dessutom i sorg”, skrev en tittare.

”Man kysser inte kungen”, skrev en annan.

”Visa kungen lite respekt”, skrev en annan tittare som tyckte att det var respektlöst.

”Han förlorade precis sin mamma. Helt fel tajming”

kung charles
FOTO: BBC

FOTO: TT, BBC

Annons