kung carl gustaf

Kung Carl Gustafs skarpa varning – här bryter han tv-inspelningen: ”Du får inte...”

Kung Carl Gustaf

Vår egen kung Carl Gustaf har fått följeslag av en journalist sedan förra våren för att spela in en kommande dokumentärfilm.
Plötsligt bryter han intervjun mitt under sändning.
Du måste ju..” utbrister Carl Gustaf.

I februari kommer en historisk dokumentärfilm om vår Kung Carl Gustaf, 75. Det är första gången någonsin som en film i detta format görs av en kunglighet som fortfarande är vid liv.

Journalisten och filmregissören Karin af Klintberg har som första journalist någonsin fått ett ja till att följa Carl Gustafs liv som kung och fått exklusiva intervjuer som alltså kommer resultera i dokumentärfilmen vid namn Kungen.

Karin har fått se kungen i olika miljöer så som på Stockholms slott, i parken på Solliden eller vid kungens sommarboende på Öland. Hon har även fått följa med honom i sitt uppdrag som Sveriges kung – både i formella former men också icke formella.

Vi kan förvänta oss en porträttering av kungen från hans uppväxt och hans resa genom livet som kung.

Så träffades kungen och drottning Silvia

Kronprinsen Carl Gustaf och Silvia Sommerlath träffades för första gången år 1972 under aningen otippade former. Nämligen på invigningen av Olympiska spelen i München.

Silvia som vid tidpunkten var 28 år gammal arbetade då som utbildningsansvarig för OS-värdinnorna. Det var där och då på VIP-läktaren som deras vägar kortades för första gången.

Men sanningen är den att Silvia hamnade på VIP-läktaren – där Sveriges vid tidpunkten kronprins satt – av en ren slump. Och tur var väl det för året därpå bjöd kungafamiljen in Silvia till Solliden på Öland.

Ytterligare tre år senare blev hon officiellt Sveriges drottning när hon och Kung Carl XVI Gustaf sade ”ja” till varandra i Storkyrkan i Stockholm. En minst sagt otrolig kärlekshistoria om hur vår drottning fick sin titel.

Kungens bryter intervjun – mitt under inspelning

Vi kan ju bara gissa att Carl Gustafs andra halva kommer att vara med en hel del i den kommande dokumentärfilmen.

Inspelningarna har pågått sedan våren förra året och nu har en efterlängtad trailer släppts för de förväntansfulla tittarna. Och i denna trailer får vi se när kungen abrupt avbryter en intervju och gör klart för dem som filmar att de måste säga till innan de rullar.

– Nej men du får inte! Säger kungen och suckar högt och fortsätter:

– Du måste ju tala om när du börjar.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN