TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Händelsen under inspelningen som får kungen att ryta ifrån "För helvete.."

07 okt, 2022 
I vinter kommer en dokumentärfilm om Kung Carl Gustaf släppas.
Journalisten och filmregissören Karin Af Klintberg har under det gångna året fått exklusiva träffar med vår kung.
Under en inspelning syns kungen ryta ifrån ordentligt.
Annons
KUNGEN – se den officiella trailern härBrand logo
KUNGEN – se den officiella trailern här

För första gången någonsin har nu en journalist fått ja till att följa Kung Carl Gustaf, 75, genom hans liv som kung. Det är journalisten och filmregissören Karin af Klintberg som fått den stora äran som kommer sluta upp i en dokumentärfilm om självaste kungen.

Det är dessutom första gången som något liknande görs om en kung som fortfarande är i livet.

De exklusiva inspelningarna började förra våren och har resulterat i flera möten – både under formella och mindre formella former. Karin har fått kungens fantastiska historia berättad för sig och fått se honom i olika miljöer så som på Stockholms slott, i parken på Solliden eller vid kungens sommarboende på Öland.

Kungens romans – innan han träffade Silvia

I filmen vid namn Kungen kommer tittaren få ta del av allt från Kung Carl Gustafs barndom till topparna och dalarna i livet som kung. Man kan ju bara gissa att hans kära fru Drottning Silvia även hon kommer ha en stor roll i filmen.

Annons

Men sanningen är den att innan Silvia kom in i bilden hade han funnit kärleken på annat håll – nämligen i de sörmländska byarna, något Svensk dam rapporterat om.

Året var 1968 och Carl Gustaf studerade på universitetet i Uppsala på den tiden. Under studietiden fick han minst sagt upp ögonen för en annan kvinna. Året därpå begav han sig till byn där hon bodde för att leta rätt på henne och efter en tids letande och dörrknackande fann han henne.

Men någon relation mellan dem blev det inte och 1972 träffade han Silvia som senare kom att bli hans stora kärlek.

Carl Gustaf ryter ifrån under inspelning

Om tittaren får ta del av hans kärleksliv innan Silvia kom in i bilden i Kungen får vi helt enkelt se.

Det man fått se hittills är en trailer som nyligen släppts. Och i de sista sekunderna i klippet får man se Carl Gustaf i något av ett ovanligt skede. Han utbrister nämligen helt plötsligt:

– Åh jesus jag har ju lunch! För helvete, jag har ju massa gäster, säger Carl Gustaf och rusar iväg genom den stora salen där inspelningen pågick.

Kungen beräknas att ha biopremiär 24 februari 2023.

FOTO: TT, SF STUDIOS

Annons