Kungens lyxgåva till drottning Silvia – kostade 65 000 kronor

Kungen och drottningen av Sverige.

Kung Carl Gustaf har genom åren delat ut en och annan romantisk gåva till sin käraste drottning Silvia.
Men just denna sticker ut – för det svindlande beloppet på 65 000 kronor!
Minns du denna?

Drottning Silvia träffade kung Carl XVI Gustaf under OS i München 1972. De förlovade sig på Stockholms slott 1976 och gifte sig samma år. De fick först kronprinsessan Victoria, följt av prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Familjen bodde först på Stockholms slott och flyttade sedan till Drottningholm. Idag har de sammanlagt åtta barnbarn och det vankas snart två födelsedagar i barnbarnskaran, prinsessan Leonore följt av kusinen prinsessan Estelle.

Ingen har väl heller missat att det nyligen var Alla hjärtans dag, och kungen kan det här med kärleksgåvor! Du minns väl när han gav denna till Silvia för 65 000 kronor?

Drottning Silvia fyllde nyligen år – så var det lyckade firandet

Den 23 december var det drottning Silvias födelsedag. Hon fyllde 78 år och fick ett kärt firande av sina närmsta.

Firandet beskrevs av hovet som fantastiskt, detta på grund av att hela familjen kunde samlas. Under 2020 satte coronapandemin stopp för prinsessan Madeleines hemkost till Sverige, hon medverkade inte under Victoriadagen eller andra viktiga tillställningar.

Men 2021 förändrades allt! Prinsessan Madeleine kom hem i början av sommaren och ingen var gladare än svenska folket och kungafamiljen. Hon firade även Silvias födelsedag och jul i hemlandet samma år.

Hela kungafamiljen är tillsammans och firar Drottningens födelsedag på Drottningholm slott.”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt om drottningens firande.

Lyckan var total!

”Glädje att ha familjen samlad”, skrev Margareta Thorgren vidare.

Minns du kungens lyxiga gåva till drottningen för 65 000 kronor?

Den kärleksfulla dagen, Alla hjärtans dag, firades av många svenskar. Faktum är att kungen och Silvia är nu inne på sin 49:onde Alla hjärtans dag tillsammans!

Genom åren har det såklart blivit olika kärleksgåvor från kungen till sin käraste. En som blev särskilt uppmärksammad var ett armband från Cartier, närmre bestämt ett Love Bracelet.

Kungen och drottningen tillsammans med Victoria och Carl Philip år 1980.

Kungen och drottningen tillsammans med Victoria och Carl Philip år 1980.

FOTO: Charles Hammarsten/TT

Kärlek och samhörighet. Det är vad ett Love Bracelet, även kallat kärleksarmbandet, från Cartier symboliserar. Precis vad kung Carl Gustaf ville förmedla till drottning Silvia i början av relationen.

Armbandet är väldigt populärt idag och beskrivs som klassiskt och tidlöst. För ett par år sedan kunde beloppet handla om hela 100 000 kronor, skriver Svensk Dam.

Idag är prislappen runt 65 000 kronor. Vid flera tillfällen har drottningen dessutom burit det stilfulla armbandet, som år 2018 när hon och kungen var på sitt officiella besök i sydfranska Pau.

Drottningen med armbandet

Drottning Silvia med sitt exklusiva armband på högerhanden, en vacker kärleksgåva från kungen.

FOTO: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

FOTO: Anders Wiklund /TT

FRÅN FÖRSTASIDAN