Så är kronprinsessan Victorias relation till svärmor Ewa Westling

Kronprinsessan Victoria och svärmor Ewa Westling.

Kronprinsessan Victoria och Ewa Westling blev familj när Victoria och Daniel gifte sig 2010.
Men hur är egentligen hennes relation till svärmodern?
Hänt reder ut!
Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson
1:27

Efter reklamen: Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

(1:27)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria, 45, är gift med prins Daniel, 48, tillsammans har de prinsessan Estelle, 10 och sonen prins Oscar, 6.

Victoria och Daniels kärlekshistoria

Paret träffades 2001 och gifte sig nio år senare. Daniel var Victorias personliga tränare och det var på den vägen kärleken uppstod!

Men det hade aldrig hänt utan systern prinsessan Madeleines, 39, ingripande. Det var nämligen Madeleine som tipsade Victoria om gymmet där Daniel arbetade – och resten är historia.

Ewa Westlings frånvaro – därför har de inte träffats

Daniel kommer från Ockelbo där hans familj fortfarande bor kvar, mamma Ewa och pappa Olle Westling.

Föräldrarna bor i en faluröd villa och är båda pensionärer. Olle har tidigare varit chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun och Ewa har varit posttjänsteman i Gävle.

Det var viktigt för paret att föräldrarna hade en god relation innan de blev offentliga. Drottning Silvia och Ewa är mycket god vänner sedan de började umgås. Och självklart var alla med på bröllopet som ägde rum för 12 år sedan.

Men familjebesöken till Ockelbo minskade under pandemin. Daniel tillhör en riskgrupp, precis som sina föräldrar, då han genomgick en njurtransplantation för elva år sedan.

Eftersom Ewa och Olle tillhör en riskgrupp så har de legat lågt under pandemin. Detta har lett till en stark frånvaro från föräldrarnas håll på offentliga tillställningar.

Kronprinsessan Victorias relation till svärmor Ewa

Tidigare har hovet berättat att familjen Westling vill leva så anonymt som möjligt.

– Jag pratade med Olle i vintras innan förlovningen. Då sa han att det han ville göra i framtiden var att resa, vara ute i naturen, umgås med sina barnbarn och njuta av sin pension. Det har hela tiden varit deras dröm, att få leva avslappnat tillsammans med barn och barnbarn, har Jenny Alexandersson, hovreporter på Svensk damtidning, tidigare förklarat.

Senaste Ewa syntes i ett offentligt sammanhang var under en hockeymatch år 2018, då fångades hon på bild med kungafamiljen.

Victoria och Ewa ska omedelbart ha fattat tycke för varandra. De är väldigt lika då de båda är jordnära och har ett engagemanget för andra människor. Tidigare har Ewa berättat sina känslor för svärdottern.

– Hon är en underbar svärdotter, jättemysig, har Ewa sagt om sin kronprinsessan Victoria, enligt Svensk damtidning.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charles Hammarsten/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN