Därför träffas inte prins Daniel och prinsessan Madeleine under resan

Prinsessan Madeleine i blommig klänning. Prins Daniel i mörkblå kostym.

Efter en turbulent tid i den svenska kungafamiljen är prins Daniel nu på resande fot i prinsessan Madeleines hemland.
Men nu meddelar hovet till Svensk Dam att de två kungligheterna inte ska träffas.
Här är anledningen!
0:51

Efter reklamen: Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

(0:51)

Slå på ljud

Sveriges kronprinsessa Victoria, 44, och hennes make prins Daniel, 48, träffades år 2001 och gifte sig nio år senare. Det är vida känt att paret träffades när Daniel arbetade som personlig tränare åt vår tronföljare.

Men faktum är att det hade aldrig hänt utan prinsessan Madeleines, 39, ingripande. Det var nämligen prins Daniels framtida svägerska som tipsade den äldre systern om gymmet där Daniel Westling jobbade.

De två medlemmarna i svenska kungafamiljen, Madeleine och Daniel, har en god relation till varandra. Men varför träffades de inte när Daniel var i USA nyligen?

Hovets ord om dejtingannonserna – attacken mot Chris

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria dementerar skilsmässoryktet

Det svenska hovet har precis lämnat en stormig tid bakom sig. Efter envisa rykten om en splittring i kronprinsessparets relation gick Victoria och Daniel ut med ett offentligt meddelande. Det hör inte till vanligheten!

Lördagen den 19 februari valde svenska kronprinsessparet att dementera skilsmässoryktena i ett publikt och officiellt meddelande via kungahusets Instagram.

Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa”, skriver Victoria och Daniel.

Men är detta något som påverkat Daniels relation till Victorias syster? Eller varför träffas de inte när de befinner sig i samma land?

Hela den svenska kronprinsessfamiljen vid namnsdagsfirandet av Victoria på Stockholms slott förra veckan.

Hela den svenska kronprinsessfamiljen vid namnsdagsfirandet av Victoria på Stockholms slott förra veckan.

FOTO: Karin Törnblom/TT
Unika bilderna på Alexander – så har du aldrig sett honom

Prins Daniels resa till USA och prinsessan Madeleine hemtrakter

Prinsessan Madeleine, maken Chris O'Neill, 47, och deras tre gemensamma barn; prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 4, bor sedan 2018 i USA. Närmare bestämt i en 600 kvadratmeter stor lyxvilla i den soliga staten Florida.

Prins Daniel är på en resa över Atlanten till just USA. Anledningen till resan är det viktiga uppdraget med det egna initiativet Prins Daniels Fellowship som drivs i samarbete med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och syftar till att uppmuntra företagande.

– Prins Daniels Fellowship anordnar återkommande entreprenörsresor för att nya entreprenörer tillsammans med etablerade företagsledare ska inspireras av framgångsrika exempel på entreprenörskap och innovation, säger Daniel Urso på hovets kommunikationsavdelning till Svensk Dam.

Linda Bengtzings bröllopsplaner med kärleken Peter

Se klippet här!

Därför träffas inte prins Daniel och Madeleine under resan

Den verkliga anledningen till varför Daniel och Madeleins inte ses förtydligades av Urso i samma intervju med Svensk Dam.

– Silicon valley i USA är ett område med många ledande exempel på forskning och entreprenörskap. Seattleområdet har en framstående företagsamhetskultur och företag i framkant av flera framtidsbranscher, säger Urso.

San Francisco och Seattle är med andra ord resans destinationer. Således är ingen extra rutt till Miami, Florida inplanerad. Avstånden är ju något längre mellan städerna i USA än i Sverige.

Vi vet inte huruvida de två kungligheterna haft kontakt inför eller under resan för att eventuellt försöka styra ihop en träff eller ej. Men det vi däremot vet är att prinsessfamiljen brukar resa hem till Sverige under sommaren och då återförenas med hela den svenska kungafamiljen!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Montgomery/TT

SENASTE NYTT!