LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Daniel lämnar landet – utan kronprinsessan Victoria vid sin sida

17 mar, 2022 
Prins Daniel och Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade allt annat än en enkel start på år 2022.
Nu jobbar de på som vanligt igen, och prins Daniel har rest till USA – utan kronprinsessan.
Annons
Prins Daniels tvekan inför VictoriagolfenBrand logo
Prins Daniels tvekan inför Victoriagolfen

Svenska kungafamiljen fick sig en tuff start på det nya året. Det började med att kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, testade positivt för covid-19. Detta i sin tur resulterade i att de sattes i karantän. Och trots snabba åtgärder så testades även kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, positivt bara några dagar därefter.

Men med det dåliga kom något bra, symptomen blev nämligen inte värre än en mild förkylning för alla fyra. Så samtliga var snart på benen igen efter en tid i karantän, och kunde då jobba på som vanligt igen.

Prins Daniel har lämnat Sverige utan kronprinsessan vid sin sida

I början av 2022 såg kronprinsessan Victoria och prins Daniels schema ganska luftigt ut framöver. Men en förändring skedde, och de har istället jobbat på som bara den.

Annons

Det visar sig till och med att prins Daniel nu rest en lång bit för att arbeta. I dagarna har han varit i USA, denna gång utan kronprinsessan vid sin sida.

”I dagarna besöker Prins Daniel Silicon Valley och Seattleområdet tillsammans med en delegation bestående av unga entreprenörer och företagsledare kopplade till Prins Daniels Fellowship”, skriver kungahuset på Instagram.

Vad var resans syfte?

”Resan syftar till att inspirera och erbjuda nya perspektiv på entreprenörskap. Under gårdagen besöktes bland annat Sila Nanotechnologies och University of California San Francisco”.

Utöver det hölls även flera föredrag.

”Därutöver hölls flera föredrag och panelsamtal med entreprenörer, forskare och företagsledare. Dagen avslutades vid vetenskapsmuseet Exploratorium med ett panelsamtal med nobelpristagarna Elizabeth Blackburn, Saul Perlmutter och Paul Milgrom”.

Under tiden som prins Daniel befunnit sig i USA har kronprinsessan varit kvar på svensk mark och jobbat med andra saker på sitt håll.

Prins Daniel har rest utomlands
Prins Daniel utomlands.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons