Så är Estelle och Oscars relation till farmor Ewa Westling

Ewa Westlings relation med prinsessan Estelle och prins Oscar.

Prinsessan Estelle och prins Oscar syns ofta med mormor drottningen och morfar kungen.
Men hur är egentligen relationen med deras farföräldrar, Ewa och Olle Westling?
Hänt har svaret.

Kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, gifte sig 2010 – och sedan dess har livet inte varit sig likt.

2012 föddes dottern Estelle, 8, och fyra år senare kom lillebror Oscar, 4, till världen.

Estelle och Oscar tycker mycket om att umgås med morfar kung Carl Gustaf och mormor drottning Silvia. Men lika mycket tycker de om sina farföräldrar: farfar Olle Westling och farmor Ewa Westling.

Visserligen är kronprinsess-barnen vana vid att bo det vackra Haga slott – men det betyder inte att de inte älskar att vara hos farmor och farfar i deras hus i Ockelbo.

Prins Oscar är pappa upp i dagen.

Prins Oscar är pappa upp i dagen.

Prins Daniel växte upp med en storsyster, Anna Westling. Som liten var han både busig och försiktig. Detta kan nog prins Oscar känna igen sig i. Han är också lite blyg och har, som alla vet, en storasyster med skinn på näsan.

Prins Oscar är alltså mycket lik sin pappa. Kanske är det just därför han kommer så bra överens med sin farmor, Ewa.

Både prins Oscar och prinsessan Estelle är vana vid att kameror plockas fram närhelst de visar sig. Men i Ockelbo, hemma hos farmor Ewa och farfar Olle, får de vara ifred både för kameror och nyfikna blickar. Detta bidrar nog en del till att barnen trivs så bra i deras röda hus på Smältvägen.

Mycket tid tillsammans

I och med att Ockelbo ligger en bit bort så sover familjen oftast över där när de hälsar på. Det gör ju att prinsessan Estelle och prins Oscar hinner få mycket kvalitetstid tillsammans med farmor och farfar – och för dem blir varje besök en chans att skämma bort sina barnbarn ordentligt.

Under rådande omständigheter har förstås umgänget mellan barnen och farföräldrarna fått ändras. Både Ewa och Olle är 75 år och befinner sig alltså i en riskgrupp.

Prins Oscar trivs bra hos farfar och farmor.

Prins Oscar trivs bra hos farfar och farmor.

För Hänt har hovets informationschef, Margareta Thorgren, berättat hur de håller kontakten med prins Daniel, kronprinsessan Victoria och sina barnbarn.

– Det är ju en restriktion gällande de personer som är över 70 plus som håller sig mer eller mindre isolerade. Så säkerligen så håller de kontakten på annat sätt än att träffas fysiskt, har Margareta Thorgren sagt till Hänt.

FOTO: Gustav Mårtensson/TT, Pontus Lundahl/TT

SENASTE NYTT!