LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Mette-Marits skidolycka – akut till sjukhus

06 jan, 2021 
Kronprinsessan Mette-Marit har varit med om en otäck skidolycka.
Norska Se og hör rapporterar att prinsessan Ingrid Alexandra var på plats när hon föll.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barnBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn

Julen spenderade den norska kronprinsfamiljen i Skaugum med deras barn och kungaparet, kung Harald och drottning Sonja, och kronprins Haakons syster, prinsessan Märtha Louise, och hennes tre döttrar.

”I år kommer kungaparet att vara med barn och barnbarn på julafton och juldagen på Skaugum. Kungaparet bor idag på Bygdøy Royal Estate. Annars tillbringar kungaparet julen på Kongsseteren ”, skrev hovet i ett pressmeddelande innan jul till Expressen.

Men den norska kronprinsessan Mette-Marits julledighet blev nog inte som hon tänkt sig. Hon har nämligen varit med om en otäck olycka. Det var i norska fjället som Mette-Marit skadade sig i skidbacken.

Norska tidningen Se og hör skriver att olyckan inträffade genom att prinsessan Ingrid Alexandra var vid sin mammas sida och att deras skidor råkade haka fast sig i varandra. Detta ledde till att Mette-Marit föll handlöst och skadade sig.

Hovet har inte velat kommentera olyckan i backen. Ursprungligen skulle Mette-Marit och familjen åkt tillbaka till Udval efter julfirandet, men nu valde man i stället att vara kvar i Skaugum på grund av Mette-Marits otäcka olycka.

Annons

Akut till sjukhus efter fallet

Kronprinsessan ska enligt Se og hör känt av kraftiga smärtor och fick åka akut till sjukhus.

Väl där kunde läkarna konstatera ett benbrott. Mette-Marits svanskota var bruten och kronprinsessan fick tillbringa en natt på sjukhuset.

Enligt Se og hör fick olyckan direkta konsekvenser för hela familjens julfirande.

"Att bryta svanskotan gör riktigt ont och julen blev därför av det lugna slaget för kronprinsessan – även om hon var värdinna på julafton", skriver Se og hör.

Mette-Marits hälsa har oroat tidigare

Mette-Marits hälsa är även annars ett ständigt orosmoment i Norge. Innan skidolyckan har Mette-Marits hälsa prytt löpsedlarna ett flertal gånger.

Det var i oktober 2018 som beskedet kom från det norska hovet att kronprinsessan Mette-Marit lider av en kronisk åkomma: en ovanlig variant av sjukdomen lungfibros.

– Mette Marit är nog betydligt mycket sjukare än hon ger uttryck för. Norrmännen är väldigt bekymrade för henne och Haakon, har hovreportern Anders Johan Stavseng sagt till Se og Hör.

Annons