LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovet ratar Chris O’Neill timmar innan födelsedagen – vägrar svara på frågan

26 jun, 2024 
Maria Broberg
Chris O’Neill fyller 50 år 27 juni.
Men det verkar inte vara något som hovet tänkt uppmärksamma – här är orsaken bakom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Redan förra sommaren meddelande prinsessan Madeleine, 42, att hon och familjen skulle flytta hem till Sverige igen. Och tidigare i juni i år var det bekräftat att Madeleine tillsammans med barnen prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 9, och prinsessan Adrienne, 6, intagit svensk mark.

Däremot har det varit oklart om när maken Chris O’Neill tar sig till Sverige då familjen har fått flytta i omgångar enligt rapporter från hovet.

Men nu är det bekräftat – Chris O‘Neill är i Sverige och hela prinsessfamiljen är återförenade!

”Herr Christopher är hemma i Sverige med sin familj nu”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Expressen.

Hovet duckar frågan om Chris O’Neill

Tidigare i veckan kunde Hänt bekräfta att herr O’Neill med familj kommer att framträda offentligt tillsammans med kungafamiljen på Öland i samband med Victoriadagen. Det vill säga kronprinsessan Victorias födelsedag 14 juli.

Annons

Då det står på Kungahusets officiella hemsida att Chris tillsammans med hela kungafamiljen kommer att närvara på Victoriakonserten i Borgholms slottsruin.

Innan dess är det däremot någon annan som ska firas – nämligen Chris O’Neills 50-årsdag 27 juni. Men hur firandet kommer att bli är ännu hemligt.

”Herr Christopher O’Neill firar sin födelsedag privat”, skriver Kungliga Hovstaternas informationsavdelning i ett mejl till Hänt.

Vidare duckar de frågan huruvida kungahuset kommer att uppmärksamma herr O’Neills födelsedag på något särskilt vis under torsdagen.

Därför firar inte Hovet födelsedagarna – här är orsaken bakom

I mars i år fyllde Madeleines och Chris yngsta dotter, Adrienne, 6 år. Något som inte uppmärksammades av det svenska kungahuset på deras officiella Instagram.

Men en vecka tidigare hade kronprinsessans son prins Oscar uppmärksammats på kanalen, och enligt hovets informationschef Margaretha Thorgren finns det en tydlig orsak till detta.

”Prinsessan Madeleine o Prins Carl Philip med familj har egna officiella SoMe. Kungaparets och Kronprinsessfamiljen officiella SoMe och hemsida sköts av hovet eftersom hovet hanterar statschefen och blivande statschefens kommunikation.”, skrev Thorgren i ett meddelande till Hänt då.

FOTO: TT

Annons