LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovkällan om Madeleines tårfyllda beslut – bryter upp: ”Det är över”

25 jun, 2024 
AvLotta Karinsdotter
Maria Broberg
Efter sex år i USA har flyttlasset för prinsessan Madeleine gått.
Nu ska hon åter bosätta sig på svensk mark.
Men enligt en källa till hovet ska beslutet att flytta hem igen inte varit helt enkelt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Tidigare i juni bekräftades det att prinsessan Madeleine, 42, rest hem till Sverige tillsammans med barnen prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 9, och prinsessan Adrienne, 6.

Redan förra året kom det ut att Madeleine och familjen planerade att flytta till svensk mark efter att ha bott i USA i sex år. Nu har flyttlasset gått och familjen ska installera sig i sin lyxlägenhet på Kungliga Hovstallet på Östermalm.

Men hur blir det med barnens pappa Chris O'Neill, 49?

Chris O’Neill om flytten till Sverige

Det är sedan tidigare känt att herr O’Neill varit tveksam gentemot Sverigeflytten och hela det kungliga livet. Han valde bort prinstiteln vid bröllopet 2013 för att kunna hinna med alla affärer som han drivit under många år i olika bolag.

Annons

Nu talar han ut i Expressen om att han startat ett svenskt bolag: Belgravia Advisors. Företaget ska ägna sig åt finansiell rådgivning.

”Som du vet är Belgravia Advisors AB ett nystartat företag. Det är aktivt, men förväntas inte generera intäkter i någon meningsfull omfattning i år”, skriver Chris O'Neill i ett mejl till Expressen och betonar samtidigt att han håller sina affärer utanför det kungliga livet:

”Med tanke på min familjs planerade flytt till Sverige är det viktigt för mig att balansera min karriär – som är en privat angelägenhet – med det faktum att jag är gift med prinsessan Madeleine”, säger han och konstaterar vidare:

”Jag planerar att ha min bas i Stockholm på heltid, men kommer resa så ofta som mitt jobb kräver.”

Källan om Madeleines tårfyllda beslut: ”Det är över”

Beslutet att flytta hem igen har inte heller varit enkelt för prinsessan Madeleine. En hovkälla säger till Hänt:

Annons

”Flytten till Sverige har varit ett tårfyllt beslut för Madeleine, både av glädje och sorg. Glädjen handlar om att återigen få återförenas med sin stora familj i Sverige, sorgen är att barnen tvingas ryckas upp från sina skolor och kompisar. Det är klart det är blandade känslor för prinsessan.”

Genom åren har Madde lidit av hemlängtan. En saknad efter sina åldrande föräldrar, vänner, syskon och älskade syskonbarn. Hon har också önskat att hennes barn får en svensk uppväxt.

Under åren som gått har barnen tillbringat stora delar av somrarna här med sina kungliga släktingar. Samtidigt har både barnen och Madde missat många viktiga stunder och firanden ihop med svenska släkten.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen nyligen.

Enligt Hänts källa är Madeleine redo att skriva ett nytt kapitel i livet.

– Madeleine har flackat runt i världen under många år, levt i New York, London och Florida. Men nu är det över – för gott. Nu blir det Sverige i framtiden. Välkommen hem prinsessan Madeleine!

FOTO: Karin Törnblom/TT,

Annons