LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför firar inte hovet prinsessan Adrienne – avslöjar anledningen bakom

09 mar, 2024 
Linn Seipel
prinsessan adrienne födelsedag
Det är ingen vanlig idag för det är prinsessan Madeleines dotter – prinsessan Adriennes – födelsedag!
Men det är inget som hovet uppmärksammar, här är orsaken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har tre barn tillsammans: prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Varav sistnämnda fyller hela sex år idag! Mamma Madeleine uppmärksammar dottern på sin Instagram, där hon skriver:

”Grattis på födelsedagen till vår söta flicka som nu fyller 6 år! Du är snäll och kärleksfull och alltid redo att ge dina föräldrar en hjälpande hand! Vi älskar dig.”, skriver Madeleine i inlägget, fast på engelska.

Därför firar inte hovet prinsessan Adriennes födelsedag

Födelsedagen uppmärksammades dock inte av det svenska kungahuset, på deras officiella Instagram. Hänt reagerade då prins Oscar för en vecka sedan också fyllde år – och då uppmärksammades via den kanalen. Det finns en tydlig anledning till detta, något hovets presskontakt Margaretha Thorgren redogör i ett meddelande till Hänt:

Annons

”Prinsessan Madeleine o Prins Carl Philip med familj har egna officiella SoMe. Kungaparets och Kronprinsessfamiljen officiella SoMe och hemsida sköts av hovet eftersom hovet hanterar statschefen och blivande statschefens kommunikation.”, skriver hon.

Så firas kungligheterna – skillnaderna mellan barnen

På följdfrågan om födelsedagen uppmärksammas på något särskilt sätt i kungahuset skriver Margaretha kort och gott: ”Firar privat”.

Det är inte enda gången de skiljer sig i hur prins- och prinsessbarnen uppvaktas på sina födelsedagar. När prinsessan Estelle fyllde år den 23 februari fick hon nämligen ett armband av sitt hertigdöme Östergötland. Men av sitt hertigdöme Skåne fick prins Oscar varken present eller någon egentlig uppmärksamhet.

”Länsstyrelsen Skåne kommer inte uppmärksamma prinsens födelsedag men sänder våra varmaste tankar till prinsen om en trevlig födelsedag.”, skrev då projektledare Karin Rosqvist i på Länsstyrelsen Skåne i ett mejl till Hänt.

FOTO: Mikael Fritzon/Jonas Ekströmer/TT

Annons