TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Förvirringen i SVT-sändningen – efter Carl Philips gest

24 jan, 2021 
Prins Carl Philip
Under årets Idrottsgalan delade prins Carl Philip som vanligt ut det prestigefulla Jerringpriset.
Men precis innan vinnaren skulle annonseras ändrades stämningen.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssagaBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga

I början av veckan gick den årliga Idrottsgalan av stapeln. Som vanligt är prins Carl Philip ett stående inslag under galan då han delar ut Jerringpriset varje år.

Prinsen var som vanligt med i år – även om själva Idrottsgalan såg en aning annorlunda ut jämfört med tidigare upplagor. På grund av den rådande coronapandemin kunde inte Carl Philip vara på plats i Annexet. Istället delade han ut priset via videolänk.

Prins Carl Philips ord om förändringen

Prinsen inledde själv prisutdelningen med ett tal där han pratade om just hur idrotten tvingats hantera en rad väldigt ovana situationer.

– Mina damer och herrar, Idrotts-Sverige! Det är alltid en stor ära att få dela ut Radiosportens Jerringpris. Men just ikväll känns det viktigare än någonsin. Sverige, och svensk idrott, har just gått igenom ett tufft år – ett år som inte liknar något annat. Utmaningarna har varit stora. Vi har lärt oss att tänka nytt och tänka annorlunda. Evenemang och turneringar har ställts in. Säsonger har förkortats och komprimerats. Och ni idrottare har fått utöva era sporter utan publik – den publik som i vanliga fall ger så mycket energi och kärlek. Att under de förutsättningarna ändå komma upp till sin bästa nivå – det är en idrottsprestation i sig, sa prins Carl Philip.

Annons

Innan prinsen skulle dela ut det prestigefulla priset hade de nominerade idrottarna skalats ner till två och det stod mellan Armand Duplantis och skidåkaren Linn Svahn.

Precis innan vinnaren skulle presenteras av prins Carl Philip var spänningen olidlig – tills stämningen plötsligt ändrades.

– Vinnaren av Jerringpriset är..., började prinsen.

Förvirringen under långa pausen

Men sedan tog Carl Philip en lång konstpaus innan han valde att säga vinnarens namn. Under den sexton sekunders långa pausen började både Armand Duplantis och Linn Svahn att se lite förvirrade ut och de hann nog att tänka både det ena och det andra.

Den norska tidningen Billedbladet beskriver situationen så här:

"Prinsen höll en extraordinärt lång konstpaus, så spänningen verkligen blev maximal, innan han avslöjade vinnaren".

Men till slut hade det svenska folket väntat tillräckligt och prinsen valde att avslöja vinnaren.

– ... Armand Duplantis! Utbrast Carl Philip.

FOTO: SVT/Youtube

Annons