TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Tredje dödsfallet på bara 11 dagar – stora sorgen i kungafamiljen

28 sep, 2022 
brittiska kungafamiljen
Den 8 september gick drottning Elizabeth bort och hela världen är fortsatt i sorg.
Men nu sörjer kungafamiljen igen.
Inom loppet av elva dagar har de förlorat två personer till i sin närhet.
Annons
Drottning Elizabeth död – 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

Det var den 19 september som drottning Elizabeth återförenades med sin make, prins Philip, när hennes kista sänktes ner i det kungliga valvet.

Efter drottningens bortgång sörjde hela världen och det brittiska folket visade sin respekt till sin avlidna drottning genom att vistas utanför Buckinham Palace. Drottningens kista var innan begravningen placerad i Westminister hall i London i fyra dagar.

Men det var inte bara det brittiska folket som sörjde drottningens bortgång. På hennes begravning befann sig kungligheter från hela världen och även vår kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Drottningens bortgång var startskottet på flera tragedier

Men drottningens bortgång visade sig vara ett startskott på flera tragedier för den brittiska kungafamiljen. Bara tio dagar efter drottning Elizabeths död lämnade drottningens syssling John Bowes–Lyon jordelivet 80 år gammal.

Annons

Men det var inte bara drottning Elizabeth han var släkt med. John hade också släktband till drottning Camillas ex-man Andrew Parker Bowles.

”John dog fridfullt den 18 september”, skrev hans bror David Bowes-Lyon.

Kungafamiljen skakas av ytterligare ett dödsfall

Men nu har kungahuset skakats av ytterligare ett dödsfall. Det visar sig att samma dag som drottningens syssling gick bort så avled också en av hennes tärnor, Lady Mary Russell. Hon var en av tärnorna som var med under Elizabeths storslagna kröning till drottning år 1953.

Det var i den brittiska dagstidningen The Times som man kunde ta del av hennes dödsurna där det stod:

”Lady Mary dog fridfullt hemma med sin familj omkring sig söndagen den 18 september”

”Davids älskade fru, mycket älskad mor till Arabella, Anthony, Philip, Jason och Marina, och mycket älskad av sina 12 barnbarn

FOTO: TT

Annons