LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Drottning Elizabeths sorg innan bortgången – splittringen från barnbarnet

24 sep, 2022 
AvJulia Riddertorp
Drottning Elizabeth, prins Harry, Meghan, Charles och Camilla.
Efter att den brittiska monarken gått bort är det människor världen över som sörjer.
Men nu har en källa inom det brittiska kungahuset gått ut med att även drottningen sörjde när hon var i livet.
Och det visar sig handla om barnbarnet.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Den 19 september fick drottning Elizabeth återförenas med sin make, prins Philip, när kistan sänktes ner i det kungliga valvet.

Elizabeth levde från hela 1926 till 2022 och har varit den monark som suttit längst på den brittiska tronen – i hela 70 år.

Det brittiska folket visade sin respekt till sin avlidna drottning genom att vistas utanför Buckinham Palace. Drottningens kista var innan begravningen placerad i Westminister hall i London i fyra dagar. Bortgången är en stor sorg för England och världen.

Men det var förstås inte bara det brittiska folket som sörjde sin drottnings bortgång. Kungafamiljen befann sig på plats under begravningen och tog ett sista farväl.

Familjekonflikten i brittiska kungahuset

Det har nog inte många som missat att kungafamiljen haft sina konflikter genom åren. Bland annat konflikten kring Meghan Markle, hertiginna av Sussex och prins Harry, hertig av Sussex.

Annons

Det var den 8 januari år 2020 som Harry och Meghan gick ut med att de ville ta lite avstånd från kungahuset, där de skrev som följande:

”Efter många månaders överväganden och långa interna diskussioner har vi valt att göra en förändring detta år, för att bana oss en ny progressiv väg inom kungahuset”.

Planen var att de ville ta ett steg tillbaka från rollen som seniora kungligheter och arbeta och tjäna sina egna pengar men att de samtidigt ville tjäna drottningen.

Det hela slog hårt mot paret, i och med att folk ansåg att de inte ville lämna kungahuset helt och hållet och fortfarande få ut något av att tillhöra dem.

Kungafamiljen var inte heller medvetna om att paret skulle meddela allmänheten vid just den tidpunkten. Det hela ledde till att Prins Harry förlorade sina militära hederstitlar, paret blev av med sina beskyddarskap för olika organisationer och hamnade i excil.

Drottningens sorg – fick inte träffa Harrys barn så ofta

En källa inom det brittiska kungahuset avslöjade nyligen att drottningen inte tyckte om att diskutera Harry och Meghan eller hur de lämnade Storbritannien, sina kungliga plikter och familjen bakom sig.

Annons

Källan berättade att drottningen hade sagt att hon blev väldigt sårad och ville inte tänka på det längre.

Men drottningen drogs även med smärtan av att hon inte skulle få träffa barnbarnsbarnen lika ofta, Archie, 3, and Lilibet, 1 som är Meghan och Harrys son och dotter.

Men drottningen fick träffa trots allt träffa Lilibet för första gången i juni. Men som sagt, tre månader senare gick den älskade drottningen bort vid 96 års ålder.

FOTO: TT

Annons