ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Anklagas för bluff – nu stoppas Meghan Markle och prins Harry

16 nov, 2022 
Meghan Markle och prins Harry
Den femte säsongen av The Crown har nyligen haft premiär på Netflix.
Serien möttes snabbt av starka tittarreaktioner.
Nu stoppas Meghan Markle och prins Harry efter bluffanklagelserna.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Den så omtalade Netflix-serien The Crown har tagit många tittare med storm. Serien speglar den brittiska kungafamiljen och gör det möjligt för gemene man att få en inblick i en filmatiserad version av den brittiska monarkin.

Den första säsongen hade premiär 2016 och kom att bli en riktig succé. Nyligen kom den femte säsongen i ordningen ut på streamingtjänsten och det har redan blivit en het snackis i nöjesvärlden.

Serien täcker kanske några av de jobbigaste åren i den brittiska monarkin. Bland annat den bittra skilsmässan mellan dåvarande prins Charles, numera kungen, och hans första fru, prinsessan Diana.

Nu anklagas The Crown för bluff – flera profiler talar ut

Starka tittarreaktioner kom redan innan den femte säsongen hade kommit ut efter att Storbritanniens Daily Telegraph publicerade en artikel om vad som skulle komma skall. Titeln på artikeln var ”The Crowns beslut att visa ett fullt utbrutet krig mellan Charles och Diana väcker oro på Palace”.

Annons

Reaktionerna uttryckte då att serien utnyttjade den brittiska kungafamiljen. Även den före detta brittiska premiärministern John Major kritiserade snabbt The Crown och kallade serien för ”ren nonsens”.

Även den kungliga biografen Sally Bedell Smith hävdade att showen "gör betydande skada på människors uppfattning om historien och deras uppfattning om kungafamiljen".

The Crown-skaparen Peter Morgan svarade på kritiken men menade att åren som skildras var en tuff tid för kungafamiljen och att det är något tittaren måste acceptera.

"Jag tror att vi alla måste acceptera att 1990-talet var en svår tid för kungafamiljen, och kung Charles kommer nästan säkert att ha några smärtsamma minnen från den perioden," sa Morgan.

Efter hårda kritiken – nu stoppas prins Harry och Meghan Markle

Samtidigt ska en dokumentärserie om prins Harry och Meghan Markle, hertigen och hertiginnan av Sussex vara planerad på Netflix. Men efter kritikstormen mot The Crown så skjuts nu den planerade serien upp till nästa år.

Annons

De skramlar på Netflix, och de blinkade först och bestämde sig för att skjuta upp dokumentären” sa en källa till Deadline.

En annan källa sa däremot till New York Post att hen trodde att inspelningarna fortfarande pågick.

Netflix-representanter har tidigare sagt att de ville att dokumentären om Harry och Meghan skulle släppas några veckor efter premiären av The Crown. Men nu dementeras den informationen helt i ett uttalande av Netflix själva.

"Det har aldrig funnits någon dokumentär från hertigen och hertiginnan av Sussex bekräftad."

Om det blir någon dokumentär och när den isåfall kommer får tiden helt enkelt utvisa!

FOTO: James Whatling / MEGA/Tim Rooke

Annons