LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Stor ilska mot prinsparet – efter händelsen på drottningens begravning

20 sep, 2022 
Prins Harry och Meghan Markle
Under måndagen stundade drottning Elizabeths begraving.
Men nu möts prinsparet av hård kritik efter händelsen under ceremonin.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Under måndagen begravdes Drottning Elizabeth och det kom att bli en minnesvärd dag för såväl familj, släkt och alla som sörjer drottningens bortgång.

Under själva begravningsgudstjänsten var över 500 presidenter och regenter på plats för att hedra drottning Elizabeth. Vår egen kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, som självklart var på plats fick sitta på första raden.

Det blev ett värdigt farväl av drottningen och hela världens ögon var under måndagen riktade mot London där begravningen ägde rum. Däremot riktas nu en hel del kritik mot prins Harry och hertiginnan Meghan Markle efter beteendet under begravningen.

Prins Harry och Maghan Markle möts av kritik – efter händelsen

Det var för två år sedan som prins Harry och Meghan lämnade sina officiella roller som kungliga. Sedan dess har relationen mellan makarna och det brittiska kungahuset varit frostig och osämjan vida känd.

Annons

Men trots att varken prins Harry eller Meghan Marke inte längre officiellt har sina kungliga roller i familjen så följer media varje steg de tar. De har också lämnat England för ett liv i USA.

Nu väller det in kritik mot paret efter händelsen på drottningen begravning. När de är påväg ut från kyrkan filmas de anhöriga och då syns paret hålla varandra i handen. Något som många anser vara mycket oppositionellt.

"Kan inte Meghan och Harry släppa taget om varandra en minut när de lämnar klostret?" skriver en person på Twitter.

"Jag skrev exakt samma sak. Om de inte kan följa kungligt protokoll för bara några minuter borde de inte ha sina titlar”, skrev en till.

Flera hävdar också att de liknar "två nyförälskade tonåringar".

Oskriven regel för att följa drottning Elizabeths exempel

Men sanningen är den att enligt kungligt protokoll så finns det ingen regel att par inte skulle få hålla varandra i handen i offentligheten. Om det är särskilt passande är folk dock oense om.

Annons

Drottning Elizabeth syntes nämligen nästan aldrig hålla hand med sin man prins Philip. Kroppsspråksexperten Robin Kermode menar att det mer är en oskriven regel för att följa drottningens exempel.

Han hävdar att det bland annat är därför vi aldrig ser prins William och prinsessan Kate hålla varandra i handen offentligt.

– Det är klart att William och Kate är känslomässigt nära, men det verkar som att de känner att de inte behöver bevisa sin kärlek till varandra. Speciellt när de är på offentliga uppdrag, säger Robin Kermode till Daily Mail.

Men det finns också de som försvarar det sörjande paret efter handlingen och menar att de måste få sörja och stötta varandra i denna svåra tid.

– Harry och Meghan är sörjande familjemedlemmar och är inte skyldiga att följa kungligt protokoll. De använder sina händer för att stötta varandra i denna svåra tid, säger kroppsspråksexperten Inbaal Honigman till brittiska Express.

FOTO: James Whatling / MEGA/Heiko Junge

Annons