TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Drottning Silvias kritik efter bilden på kronprinsessan Victoria

01 feb, 2023 
Silvia och Victoria
Det är inte ofta våra kungligheter delar med sig av personliga åsikter till offentligheten.
Men i en intervju med Antik & Auktion uttrycker drottning Silvia några spännande uttalanden om sin dotter kronprinsessan Victoria.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att fallaBrand logo
Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att falla

När våra svenska kungligheter blir porträtterade så får de kungliga konstverken oftast stor uppmärksamhet. Nyligen offentliggjordes ett nytt porträtt av kung Carl Gustaf för att fira hans 50 år på tronen. Porträttet ska även pryda ett frimärke som Postnord tagit fram i samband med det stora jubileet.

Men det är inte bara kung Carl Gustaf som blivit avporträtterad genom åren, andra i kungafamiljen har också blivit avbildade. Ett porträtt som varit väl omtalat, är konstnärens John-Erik Franzéns porträtt av kungafamiljen.

Drottning Silvia om porträttet på kungafamiljen

I en intervju med tidningen Antik & Auktion där just ämnet var konst kommer det fram att drottning Silvia inte är helt nöjd med porträttet. Kungligheten är tydligen missnöjd med hur konstnären har porträtterat dottern kronprinsessan Victoria, enligt Svensk Dam.

– Jag tyckte inte om när han målade kronprinsessan med armen i sidan. Det var inte träffande för henne som person tycker jag, eftersom det var lite von oben. Och det är inte hon!, ska drottningen ha sagt enligt tidningen.

John-Erik Franzén
Det omtalade porträttet på kungafamiljen.

Drottningens ord om kronprinsessan har även spridit sig världen över och skapat rubriker. Det är kungasajten Royal Central som delat med sig av drottningens känslor inför konstverket.

Annons

”Därför är drottning Silvia inte glad över ett porträtt av Sveriges kungafamilj”, skriver sajten.

Kung Carl Gustaf 50 år på tronen – stora firandet

Kungafamiljen kommer ha fullt upp 2023. Firandet av kungens 50 år på tronen har redan dragit igång – med en Sverigemiddag och andra festligheter. Det stora jubileumsfirandet väntar helgen 15- och 16 september, då det inleds med lovsång i Slottskyrkan.

Senare inpå året ska kungen närvara vid högvaktsavlösning för att slutligen närvara vid en stor galamiddag i Rikssalen på slottet. Kungen och drottning Silvia ska även ut på en länsturné.

FOTO: TT

Annons