ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Steffo Törnquists plötsliga utspel om kung Carl Gustaf i Nyhetsmorgon

20 jan, 2023 
Steffo Törnquist, kung Carl Gustaf
2023 kommer att gå till historien, i år firar kung Carl Gustaf 50 år på tronen.
Det stora firandet har uppmärksammats av flera medier och även imorse i Nyhetsmorgon.
Under programmet passade Steffo Törnquist på att dela med sig av några ärliga ord om kungen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

2023 kommer att gå till historien, iallafall inom den kungliga. I år är det dags att fira kung Carl Gustafs, 76, 50 år på tronen och att han därmed är Sveriges genom tiderna längst regerande monark.

Dessa 50 år ska självklart firas med pompa och ståt. Redan nu i januari inleds jubileumsfirandet med en Sverigemiddag på Stockholms slott, där flera i kungafamiljen kommer att delta. Det är även representanter från landets samtliga län som bjuds in, som har gjort betydande insatser för Sverige.

Kung Carl Gustafs 50 år på tronen – så kommer han firas

Det är inte bara Sverigemiddagen som står på schemat för kungafamiljen. Den stora jubileumshelgen äger rum den 15 och 16 september. På fredagen den 15 september kommer en tacksägelsegudstjänst hållas, i Slottskyrkan i Stockholm och kungen kommer att hyllas på borggården med högvaktsavlösning och sångarhyllning. Senare kommer även en en större jubileumsmiddag äga rum i Rikssalen på slottet.

Annons

Att kungen firar 50 år på tronen är en stor milstolpe för det svenska folket, eftersom han är den som längst har regerat i Sverige. Nyligen var hovreporter Sara Ericsson med i det folkkära programmet Nyhetsmorgon för att prata om jubileumet och kungens alla år på tronen.

Steffo Törnquists ärliga ord om kung Carl Gustaf

Programledare för morgonen var Steffo Törnquist och Sofia Geite och under inslaget togs en undersökning från Novus upp, där svenska folket fick svara på om kungen bör abdikera till förmån för att lämna plats åt kronprinsessan Victoria.

– Han kommer inte abdikera heller, det är en envis gubbe, uttryckte Steffo.

Även Sara Ericsson berättade att traditionerna ser inte ut som så i de nordiska kungahusen. Eftersom kungen ser det här som ett livs uppdrag och kommer sitta så länge han kan och har möjlighet.

Både Sofia och Steffo uttryckte även sin fascination och hur häftig det är att kungen har suttit så länge på tronen.

– 50 år är coolt, det är stort och historiskt, det är klart att det ska firas ordentligt, säger Steffo och Sofia.

När Hänt når Steffo om kungens 50 år svarar han:

”Han är ingen hoppjerka! 50 år på jobbet är ju cool”

FOTO: Claudio Bresciani/TT,Jonas Ekströmer/TT

Annons