LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofias drag under stora firandet – bilden avslöjar klädkrocken

21 jan, 2023 
Igår var det stort galej på Kungliga Slottet i Stockholm.
Flera medlemmar i kungafamiljen var på plats för att fira kungens 50 år på tronen.
Men det var en kunglighets outfit som stack ut – nämligen prinsessan Sofias.
Annons
Hur lång är kungen? – kändisarna gissarBrand logo
Hur lång är kungen? – kändisarna gissar

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I år firar kung Carl Gustaf, 76, 50 år på den svenska tronen. 2023 kommer gå till historien eftersom kungen är därmed Sveriges längst regerande monark.

Firande av kungens 50 år har redan dragit igång. Nyligen inleddes jubileumsfirandet med en Sverigemiddag på Stockholms slott. Där drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Daniel närvarade för att fira kungen.

Även representanter från landets samtliga län bjöds in till fest, som har gjort betydande insatser för Sverige.

Prinsessan Sofias glädje – efter hovets sjukdomsbesked

Kungligheterna såg strålande ut i sina galakläder – drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, och prinsessan Sofia såg fantastiska ut i sina klänningar.

Men det var en outfit som krockade lite med en annans, nämligen prinsessan Sofias. Som äntligen har frisknat till efter att hovet bekräftade att hon insjuknat tidigare i veckan.

Annons

För några dagar sen möttes vi av beskedet att prinsessan Sofia fick ställa in Operans 250-årsjubileum. Något som Svensk Dam bekräftade.

– Prinsessan Sofia har tyvärr blivit sjuk och har därför inte möjlighet att närvara vid Operans 250-årsjubileum i kväll, sa hovet då till tidningen.

En ändring som verkade komma i sista sekund. Eftersom prinsessan stod med på den kungliga gästlistan ända fram till förmiddagen.

Prinsessan Sofias klädkrock med drottning Silvia

Men väl på Sverigemiddagen kunde vi se prinsessan Sofia på plats i en strålande gråglittrig klänning och håret uppsatt i en klassisk hästsvans. Hennes nya frisyr syntes även extra mycket, då luggen fick hänga fritt till håruppsättningen.

Det var inte bara prinsessan Sofia som bar en klänning i grått kvällen till ära. Även hennes svärmor drottning Silvia bar en klänning som nästan gick i identiska kulörer som prinsessans.

Drottningens klänning hade ett annat mönster och en annan skärning, men annars kan man nästan tro att de har haft samma stylist. Något som Svensk Dam tidigare har uppmärksammat.

Prinsessan Sofia på Sverigemiddagen
Prinsessan Sofia på Sverigemiddagen.
Kungafamiljen på Sverigemiddagen.
Kungafamiljen på Sverigemiddagen.

Visst kan det uppfattas som en klädkrock eller en matchning – men båda såg fantastiska ut i sina gråa klänningar!

FOTO: TT

Annons