Drottning Elizabeth, 95, har testat positivt för covid-19 – hovets ord

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har testat positivt för covid-19, meddelar det brittiska hovet.
Hon uppges ha milda symtom.
0:32

Efter reklamen: Peter Dalle om när han och dottern var sjuka i Covid-19

(0:32)

lDet var i början av januari som svenska folket nåddes av nyheten att det svenska kungaparet drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf smittats av covid-19.

I ett pressmeddelande meddelade hovet att de testats positivt för viruset samt håller sig isolerade i hemmet.

”Konungen och drottningen testade igår kväll positivt för covid-19. Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl”, skrev de i pressmeddelandet och fortsatte:

”Kungaparet har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande förhållningsregler och smittspårning pågår.”

Och nu har viruset kommit åt även Storbritanniens drottning Elizabeth.

I ett meddelande bekräftar nämligen det brittiska hovet nu att den 95 år gamla drottningen har testa positivt för corona-viruset.

Drottningen tvingas betala 25 miljoner – efter anklagelserna mot sonen

Efter en minst sagt stormig period har prins Andrew nått en förlikning med Virginia Giuffre, 38. Detta efter att hon anmält honom för sexuella övergrepp som ska ha inträffat när hon var 17 år gammal. Efter en lång och komplicerad tvist så ska de nu ha kommit överens.

Inga officiella detaljer om förlikningen har släppts, men enligt brittisk media handlar det om ett avtal värt omkring 150 miljoner kronor. Pengarna ska gå till Virginia Giuffre och hennes välgörenhetsorganisation för sexbrottsoffer.

Drottning Elizabeth ska själv betala två miljoner pund, omkring 25 miljoner svenska kronor, till Virginia Giuffres välgörenhetsorganisation, rapporterar Expressen.

Drottning Elizabeth har covid-19 – brittiska hovets första uttalande

Det var under söndagsmorgonen som om att Storbritanniens drottning Elizabeth har testat positivt för viruset kom ut. Det var Buckingham Palace som bekräftade det.

Drottningen uppges ha milda förkylningssymptom och förväntas kunna genomföra enklare arbetsuppgifter vid det kungliga slottet Windsor den kommande veckan enligt hovet.

"Hon hålls fortsättningsvis under uppsikt av vårdpersonal, och kommer att följa alla relevanta riktlinjer", tillade de i ett uttalandet.

Drottningen, som är 95 år gammal, hade varit i kontakt med sin äldste son prins Charles som även han testade positivt förra veckan. Det verkar även vara fler som har testat positivt på Windsor Castle, där drottningen bor.

Drottningen fick sitt första vaccin i januari 2021 och tros ha fått alla sina doser efter det.

LÄS OCKSÅ: Frågor väcks efter nya bilderna på kungaparet med Victoria och Daniel

LÄS OCKSÅ: Kungens lyxgåva till drottning Silvia – kostade 65 000 kronor

SENASTE NYTT!