ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Beskedet för prinsessan Leonore efter benbrottet – doktor Mikaels dom

16 maj, 2023 
Prinsessan Leonore och prinsessan Madeleine
Prinsessan Leonore har brutit armbågen och ska opereras.
Nu berättar överläkare Mikael Sandström om vad som väntar för prinsessan.
”Det som styr är om benbitarna ligger nära varandra eller felaktigt”, skriver han i ett meddelande till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Under förra veckan skulle prinsessan Madeleine komma hem till Sverige, detta för att närvara under ett evenemang för organisationen World Childhood Foundation på Gröna lund. Prinsessan är nämligen vice hedersordförande organisationen. Tillsammans med sina vänninor skulle Madeleine finnas på plats under tillställningen som dessutom skulle vara startskottet för drottning Silvias stora 80-årsfirande.

Prinsessan Leonore skadad – beskedet om brutna armbågen

Men i sista sekund tvingades Madeleine att ställa in sin närvaro, detta då hennes äldsta dotter prinsessan Leonore skadat sig och hon behövde därför finnas på plats i USA.

"Vi har dock fått besked om att Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan under kvällen. Anledningen till är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid", skrev Childhood på sin hemsida.

Annons

– Hon har ju ramlat och brutit sin armbåge så det behövs en operation. Och det är väldigt sorgligt, sa drottningen till Expressen.

Doktor Mikael om hur lång återhämtningen är efter operationen

Hur det har gått för prinsessan Leonore är oklart då varken hovet eller prinsessan Madeleine kommit med någon uppdatering. Men av överläkaren doktor Mikael Sandströms, 64, bedömning väntar en lång tid med gips för prinsessan.

Han menar däremot att det är svårt att ge en exakt bedömning gällande varför man väljer att operera i just detta läget.

”Väldigt svårt att svara på eftersom det beror på hur frakturen/frakturerna ser ut. Det som styr är om benbitarna ligger nära varandra eller felaktigt. Om själva leden också är inblandad ökar operationsindikationen. Målet för att operera ett barn är att återfå full rörlighet 6-8 veckor i gips i snitt”, skriver Mikael i ett meddelande till Hänt.

Hänt har sökt hovet för en kommentar om prinsessan Leonors mående.

FOTO: TT

Annons