ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Leonore tvingas till operation – Madeleine hoppar av i sista sekund

10 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
prinsessan Madeleine
Ikväll skulle Prinsessan Madeleine närvara vid ett Childhoodevent men på grund av att dottern prinsessan Leonore brutit armen tvingas hon ställa in.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Prinsessan Madeleine blev 2021 vice hedersordförande för organisationen World Childhood Foundation. Redan för en månad sedan stod det klart att Madeleine skulle flyga över Atlanten för att närvara vid ett event anordnat av organisationen på Gröna Lund i Stockholm, under onsdagkvällen.

Festligheterna anordnas i drottning Silvias ära och ska fira startskottet för drottningens 80-årsdag.

Men på onsdagsförmiddagen meddelar Childhood att prinsessan tvingas ställa in. Detta på grund av att den äldsta dottern prinsessan Leonore brutit armen.

"Vi har dock fått besked om att Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan under kvällen. Anledningen till är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid", skriver Childhood på sin hemsida.

Annons

Prinsessan Madeleine ställer in Sverigeresan

Redan sedan tidigare har det varit känt att Madeleine skulle resa till Sverige ensam – övriga familjen skulle därmed stanna kvar i USA där de fortfarande är bosatta.

Det är Childhood själva som bekräftar att Madeleine kommer ensam till Sverige.

”Prinsessan kommer hem men familjen är kvar i USA.”, skriver Charles Mingo Bennström kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation, i ett privat meddelande till Hänt.

Men på grund av Leonores olyckliga skada tvingas Madeleine nu ställa in sin resa till Sverige och hon kommer därmed missa det planerade eventet på Gröna Lund under onsdagskvällen.

Enligt Childhoods hemsida kan vi dock fortfarande vänta oss andra kungliga gäster under kvällen.

"Vi ser fram emot att välkomna inbjudna gäster, däribland Kungaparet och Kronprinsessan, till Childhoods mångåriga partner Gröna Lund.", skriver organisationen.

Hovet bekräftar prinsessan Leonores olycka – tvingas operera armen

Till Hänt kan hovet bekräfta att kungaparet och kronprinsessan Victoria fortfarande kommer medverka på kvällens event.

Annons

De berättar även att Madeleine blir kvar i USA på grund av Leonores olycka som kommer medföra en operation.

"Som du kan se i kalender på hemsidan närvarar Kungen, Drottningen samt Kronprinsessan i kväll.", skriver hovet i ett mejl till Hänt och fortsätter:

"Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan vid ”En speciell Childhoodkväll på Gröna Lund” som äger rum i dag, onsdag 10 maj. Anledningen till den inställda resan är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid."

Hänt har sökt Childhood för en kommentar.

FOTO: TT

Annons