LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Drottning Silvias första ord efter prinsessan Leonores skada

10 maj, 2023 
Frida Eklöf
Efter dottern Leonores olycka tvingas prinsessan Madeleine avboka Sverigebesöket.
Nu kommenterar drottning Silvia barnbarnets olycka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

För en månad sedan stod det klart att prinsessan Madeleine, 40, skulle komma hem till Sverige för att delta på det event som hon anordnat för organisationen World Childhood Foundation på Gröna Lund som äger rum under onsdagskvällen.

Festligheterna på Gröna Lund var även tänkt som startskottet för drottning Silvias stora 80-årsfirande.

Men under onsdagsförmiddagen, bara timmar innan eventet, meddelade Childhood att prinsessan tvingas ställa in på grund av att hennes äldsta dotter, prinsessan Leonore, 8, har brutit armbågen.

Drottning Silvias första ord om Leonores olycka

Trots att prinsessan Madeleine inte kunde närvara vid galakvällen så var drottning Silvia, som även är grundare av organisationen, på plats på nöjesparken och kunde kommentera barnbarnets tragiska olycka.

– Hon har ju ramlat och brutit sin armbåge så det behövs en operation. Och det är väldigt sorgligt, säger drottningen till Expressen och berättar att prinsessan Madeleine inte hade något annat val än att ställa in sin medverkan under galakvällen.

Annons

Prinsessan Madeleine befinner sig fortfarande med familjen i Florida i väntan på en operationstid till prinsessan Leonore.

– Prinsessan Madeleine har gjort allt hon kunnat för att komma hit. Samtidigt insåg hon att hon måste vara med sin lilla dotter när hon opereras. Så jag tror att alla är förstående men det är klart att det inte är lätt. Det är inte lätt för lilla Leonore, som bara är åtta år, och det är inte lätt för föräldrarna, säger drottning Silvia.

Trots att prinsessan Madeleine inte kan vara närvarande under eventet kan gästerna dock fortfarande vänta sig andra kungliga gäster.

"Vi ser framemot att välkomna inbjudna gäster, däribland Kungaparet och Kronprinsessan, till Childhoods mångåriga parten Gröna Lund.", skrev organisationen tidigare idag på deras hemsida.

FOTO: TT, Johan Jeppsson/TT

Annons