Det kan prinsparets nyfödda son döpas till

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sitt tredje barn. Vad vi vet än så länge är att det blev ytterligare en son och att mor och barn mår bra. Men nu återstår att se vad han får för namn – här är detaljerna som avslöjar vad prinsen kommer heta!

Det var i mitten av december som hovet avslöjade att prinsparet väntade tillökning i familjen. Prinsessan Sofia, 36, var då redan gravid i ungefär fjärde månaden.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, hälsade prinsparet när de offentliggjorde nyheten på Instagram.

LÄS MER: Kristian Luuks stora familjelycka – nya bilden visar

Till skillnad från tidigare kungliga graviditeter valde Sofia och prins Carl Philip, 41, att gå ut med nyheten i ett relativt sent skede. Bebisen var beräknad att komma till världen vid månadsskiftet mars/april, men redan fredagen 26 mars var det dags och klockan 11:19 föddes prinsparets tredje son.

Så gick det till när prinsparets tredje son föddes

Det var tidigt på fredagsmorgonen som Sofia och Carl Philip lämnade Villa Solbacken i all hast, när det stod klart att det var dags för Sofia att föda. Men redan vid 18.00-tiden var de hemma på Djurgården igen, då med sin sju timmar gamle son i babyliften. Det blev alltså bara knappa tolv timmar på förlossningen på Danderyds sjukhus.

Nu återstår det alltså att se vilket namn Sofia och Carl Philip har bestämt att ge sin nya familjemedlem. Det finns en hel del detaljer som tyder på vilket namn det verkar luta mest åt.

För det första talar det mesta för att Sofia och Carl Philip kommer välja ett helt eget tilltalsnamn, precis som de gjorde med namnen Gabriel och Alexander. Medan de två mellannamnen kommer de att hedra någon ur deras respektive familj eller släkt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dessa namn finns anledning för prinsparet att välja

Men redan nu kan vi konstatera att namnet Erik ligger bra till, efter Sofias pappa som heter Erik Oscar. Namnet Oscar är ju dock värt att utesluta, då det redan är taget av Estelles lillebror på Haga.

Namnet Philip, efter prins Carl Philip själv, vore inte heller någon skräll som andranamn. Men även Arthur är inte helt otippat ifall prinsparet skulle vilja lyfta fram kungens pappa prins Gustaf Adolf. Han hette nämligen Arthur som femte namn, efter att ha fått det från sin brittiska morfar hertigen av Connaught.

Ett annat namn som är ledigt är Folke! Kungen heter ju Carl Gustaf Folke Hubertus, så för att hedra kungen skulle det också kunna vara ett lämpligt drag. Dessutom hette ju kungens gudfar Folke Bernadotte.

Likheten mellan alla tre sönerna

Men en sak som är säker är att det är en överraskning som står på agendan. Precis som med Gabriel så var det ingen som hade tippat på just det namnet. Men trots detta så är oddsen för nya prinsen ganska lika oddsen som fanns inför Gabriels namnavslöjande.

En annan spännande detalj som nästan är lite skrämmande bland prinsparets tre söner är att de alla var exakt lika långa när de föddes! Alla tre har nämligen kunnat skriva under på 49 stolta centimeter.

– 49 ståtliga centimeter, som prins Carl Philip tidigare har uttryckt saken

FOTO: Janerik Henriksson/TT, Pontus Lundahl/TT

LÄS OCKSÅ: Läkarens besked till prinsessan Sofia – två veckor före förlossningen

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis ord till gravida prinsessan Sofia

Senaste nytt