Charlotte Perrellis ord till gravida prinsessan Sofia

Charlotte Perrelli & prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar sitt tredje barn.
Nu skriver schlagerstjärnan Charlotte Perrelli en offentlig hälsning till prinsessan.

SDet var i mitten av december förra året som hovet avslöjade att prinsparet ska bli föräldrar ännu en gång. Prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 36, väntar nämligen sitt tredje barn och familjens tillskott räknas komma redan vid månadsskiftet mars-april. Sedan tidigare har prinsparet de två sönerna prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3.

Men i somras valde Sofia att genomföra en tre dagars snabbutbildning på Sophiahemmet för att sedan kunna rycka in och arbetad inom vården. Sedan dess har hon varit i full gång med sitt arbete att avlasta ordinarie vårdpersonal, och trots att prinsessan numera är höggravid har hon varit fast bestämd vid att fortsätta med det hårda arbetet tills barnet är här. Nu hyllas hon av schlagerdrottningen Charlotte Perrelli.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jobbat under graviditeten – trots rekommendationer att inte göra det

I och med coronapandemin har gravida rekommenderats att vara extra försiktiga, då Folkhälsomyndigheten har sett en ökad risk för att gravida kan bli allvarligt sjuka i covid-19. Men trots denna rekommendation kunde hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare meddela för Hänt att Sofia planerar att fortsätta sitt arbete fram till förlossningen.

LÄS MER: Carl Bildt har tre barn – så ser de ut och så lever de idag

Sedan dess har hennes följare fått följa hennes resa på henne och Carl Philips Instagramprofil Prinsparet, där hon ofta uppdaterar kring viktiga ämnen, frågor och lärdomar. Häromveckan la hon bland annat upp en bild från när hon besökte Mandometerkliniken - kliniken som behandlar personer med ätstörningar. Under bilden skriver hon:

”Sedan mitt första besök har jag varit nyfiken på att få höra mer, särskilt i en tid där besöksförbud och isolering kan ha effekt på behandlingsprocessen. Idag fick jag möjlighet att på nytt besöka klinikens öppen- och slutenvård. Tack till alla patienter som delade med sig av sina historier! Två viktiga budskap som jag fick med mig är att man kan bli frisk från sin ätstörning och att ätstörningar inte behöver synas på utsidan.”

Charlotte Perrellis ord till gravida Sofia

I kommentarsfältet hyllas Sofia av många för sitt fantastiska arbete och engagemang, och flera föräldrar till barn med ätstörningar skriver och tackar för det hon gör.

Men förutom att det hon gör är otroligt värdefullt är det även flera som påpekar hur mycket hon strålar just nu, och en av de är faktiskt sångaren Charlotte Perrelli. Bland kommentarerna ser man nämligen hennes namn dyka upp, och det är en riktig uppmuntran som hon skickar.

”Vad fin du är!!”, skriver hon följt av en pussgubbe och ett hjärta.

Kommentaren har i skrivande läge 30 gillamarkeringar, och det är flera som har svarat på kommentaren att de håller med.

LÄS OCKSÅ: Anders Engbergs förflutna med Charlotte Perrelli – så är relationen idag

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Maria Forsblom och Martin Järborgs splittring i Nyhetsmorgon