ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Sanningen om prinsessan Sofias frånvaro på Idrottsgalan 2022 – hovets ord

18 jan, 2022 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip var i vanlig ordning och delade ut Jerringpriset på Idrottsgalan 2022.
Men prinsessan Sofia lyste med sin frånvaro.
Nu avslöjar hovet sanningen bakom frånvaron.
Annons
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"Brand logo
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har varit ett kärlekspar länge. De är gifta och har tre söner ihop, prinsarna Alexander, Gabriel och Julian.

Till vardags har prinsparet en hel del jobb och uppgifter att utföra som just prins och prinsessa, bland annat att dela ut priser till folk som verkligen förtjänar dem.

Under måndagen ägde den årliga Idrottsgalan rum och som vanligt var det Kristin Kaspersen, 52, som var programledare för showen.

Prins Carl Philip delade ut Jerringpriset på Idrottsgalan 2022

Vem skulle vinna Jerringpriset på Idrottsgalan 2022? I år stod mellan skridskostjärnan Nils van der Poel och hopplandslaget bestående av Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

Annons

Och som många nu har koll på var det hopplandslaget som kammade hem segern. I vanlig ordning var det prins Carl Philip som delade ut det prestigefyllda priset.

Men detta år anlände han helt ensam till galan.

Prins Carl Philip var på Idrottsgalan utan prinsessan Sofia
Prins Carl Philip.

Hovets svar på prinsessan Sofias frånvaro

Prins Carl Philip prydde röda mattan ensam, helt utan sällskap. Inte ens hans fru prinsessan Sofia fanns vid prinsens sida. Frågan är, varför? Hur kom det sig att prinsessan saknades helt och hållet på Idrottsgalan?

Hovet reder ut de frågetecken som finns när Hänt ställer frågan om varför prinsessan Sofia inte närvarade på Idrottsgalan 2022.

– Därför att vi är i en pandemi, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt. Hon fortsätter:

– Prinsen deltog endast vid utdelningen av Jerringpriset.

Det var alltså med anledning av den pandemi som råder världen över, som prinsessan Sofia in närvarade vid prins Carl Philips sida på Idrottsgalan 2022.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Lotte Fernvall/TT

Annons