LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför saknas prins Daniel på Polarpriset – orsaken bakom frånvaron

22 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel
På tisdag är det dags för prisutdelningen av det ärofyllda Polarpriset.
I vanlig ordning kommer kungligheterna närvara under kvällen.
Men prins Daniel saknas – nu avslöjas orsaken bakom frånvaron.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Sedan prins Daniel blev en del av det svenska kungahuset 2010 har han fått en hel del kungliga uppdrag tilldelade, för att representera Sverige. Ett arbete han tidigare blivit uppmärksammad för, både i Sverige men även i våra grannläder Norge och Danmark.

Orden är en av Norges allra ädlaste och utdelas som belöning för anmärkningsvärda prestationer på uppdrag av landet och mänskligheten, och är väldigt hedersam. Som grädde på moset framkommer det även att prins Daniel blev tilldelad den högsta graden av utmärkelsen.

Att som första svenska kunglighet bli tilldelad utmärkelsen av självaste kung Harald är givetvis ett stort kvitto på prins Daniels oersättliga jobb – och en stor hyllning från det norska kungahuset.

Annons

Därför saknas prins Daniel på Polarpriset

På tisdag kommer det ärofyllda Polarpriset delas ut och en gala kommer hållas i prisets ära. Polarpriset är ett svenskt internationellt musikpris och ges varje år till personer, grupper eller institutioner som gjort ”betydande insatser inom musiklivet i stort”.

Och de svenska kungligheterna är givna namn på den kändistäta gästlistan. Förra året var kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip på plats under ceremonin.

Under tisdagens gala kommer kungligheterna givetvis vara på plats igen – men prins Daniel saknas från gästlistan.

Enligt den kungliga kalendern kommer kungaparet, prinsparet och kronprinsessan Victoria att närvara på Grand Hotel under prisutdelningen. Men prins Daniel har andra åtaganden. Han ska nämligen vara på plats på SM i Ung företagsamhet samt finalen och prisutdelningen av SvD Affärsbragd.

Även hovet kan bekräfta prins Daniels frånvaro från Polarpriset.

"Som ni ser i kalendern närvarar Prins Daniel vid SM i Ung företagsamhet samt utdelning av SVD Affärsbragd i morgon, vilket äger rum samtidigt som Polarpriset", skriver hovet i ett mejl till Hänt.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Jonas Ekströmer/TT

Annons