LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Daniel visar upp lyxklockan från Rolex – enorma summan

20 mar, 2023 
Simon Lundh
Prins Daniel har hittat sig en guldklimp.
Nu visar prinsen upp lyxaccessoaren för svenska folket igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Söndagen den 12:e mars firade kronprinsessan Victorias, 45, namnsdag. Och då fick vi återigen se kronprinsessans familj offentligt. Hon och prins Daniel, 49, gick hon ut på Inre borggården på Stockholms slott tillsammans med barnen prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7 för att möta svenska folket och fira kronprinsessans namnsdag.

Prins Daniels Rolexklocka – värd närmare 300.000 kronor

Den som var uppmärksam kunde se en accessoar som pryde prinsens vänsterhandled och den som kan sina klockor noterade vilket märke det var prinsen klocka hade. Nämligen en Rolexklocka. Mer specifikt rör det sig om en Rolex Daytona. Inte den billigaste av klockor om man är ute efter ett nytt klockinköp. Rolexklockan som om man väljer att köpa den i nytt skick, klockar in på närmare 300 000 kronor. Det var alltså en riktig dyrgrip som prins Daniel bar på handleden.

Prins Daniels rolexklocka
Prins Daniels dyra rolexklocka

Förutom klockan bar prins Daniel en marinblå kappa, halsduk med en mössa och svarta skinnhandskar när familjen mötte allmänheten på kronprinsessan Victorias namnsdag. Dock var det klockan som stack ut mest med prinsens klädsel. Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle bar för övrigt identiska fejk-pälsjackor vid sammankomsten. Den yngsta i familjen, prins Oscar bar en grå rock med grå mössa.

Annons

Rolex vanligt förekommande i kungafamiljen

Silverklockan är dock inte den första klockan med märket Rolex som prinsen har investerat i. Redan för sju år sedan kunde vi ta del och se en lika lyxig Daytona Rolex klocka i guld som Expressen då rapporterade om. Då uttalade sig klockexperten Jesper Marchesini om Daniels nya guldklocka.

– Det är en klassisk klocka. En fantastisk modell, sa klockexperten och fortsatte.

– Daytona är svåraste modellen att komma över av Rolex. Det är väldigt få som kommer ut på marknaden varje år och därför blir Daytona så eftertraktad, sa han då till Expressen.

Just Rolex klockor är dock rätt så vanligt förekommande när det kommer till vilka klockor som den svenska kungafamiljen använder. Prinsessan Sofia, 38, Chris O'Neill, 48 och prinsessan Madeleine, 40, är även de ägare till lyxklockor från det tyska klockföretaget.

FOTO: Ali Lorestani/TT

Annons