Kronprinsessan Victorias vågade klädval – uppmärksammas utomlands

Kronprinsessan Victoria

På kronprinsessan Victorias schema stod Polarpriset under gårdagen. För tillställningen gjorde Victoria ett vågat klädval från en svensk designer.
Se bilden här om uppmärksammas världen över!
0:40

Efter reklamen: Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

(0:40)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria, 44, har alltid klätt sig fint och moderiktigt, mycket tack vare eleganta mamma drottning Silvia som delar det brinnande intresset för mode.

Och klädvalet under gårdagens Polarpris var inget undantag för Victoria. Se bilden här!

Prisceremonin på Polarpriset

Under gårdagen hölls det prestigefyllda Polarpriscermonin som är ett svenskt internationellt musikpris och ges varje år till personer, grupper eller institutioner som gjort ”betydande insatser inom musiklivet i stort”.

I år fick den amerikanska rockikonen Iggy Pop och den franska solistensemblen Ensemble Intercontemporain ta emot priset av ingen mindre än kung Carl XVI Gustaf.

Och givetvis var även drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip på plats för prisceremonin.

Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

Se klippet här!

Victorias vågade klädval – uppmärksammas utomlands

Victoria har gjort sig känd för att ofta välja svenska kläddesigners, men hon är även duktig på att återanvända kläder från tidigare tillställningar.

Dagen till ära för Polarpriset hade kronprinsessan Victoria en vågad byxdress. Det var ett specialsytt svart set med byxor och tillhörande axellös topp från Totême, modemärket som grundades av svenska designerduon Elin Kling och Karl Lindman.

Ett väldigt snyggt och modernt klädval av Victoria!

Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prins Daniel på plats för prisceremonin.

FOTO: Jessica Gow/TT

Bilderna på vår svenska kronprinsessa har även uppmärksammats internationellt. Bland annat av tidningen Dailymail som också noterat det vågade klädvalet.

De skriver att klädvalet är elegant och att kronprinsessan minst sagt klär i svart. Så sant som det är sagt!

FOTO: Christine Olsson/TT, Jessica Gow/TT

SENASTE NYTT!