LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Chris O'Neills sanslösa miljonarv – kungafamiljen får inget

27 nov, 2023 
Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill sitter på en hel del pengar.
Nu bekräftas det också hur mycket Chris fick i arv från sin pappa Paul.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Herr Chris O'Neill, 49, har varit tydlig med att han inte vill vara en del av svenska kungahuset.

Han hade kunnat vara Hans Kungliga Höghet Prins Christopher, och hertig av både Gästrikland och Hälsingland. Men Chris O'Neill var inte intresserad. Han sa ”Tack – men nej tack” till alla titlarna som kungen erbjöd.

Detta eftersom han vill satsa på sin business och den internationella finansbransch som han älskar. Chris tycker helt enkelt inte att det är värt det att vara en fullbordad medlem av kungahuset, eftersom han skulle tappa sin identitet.

År 2018 berättade Chris för King Magazine att den starka identiteten är något som tycks ha gått i arv från hans pappa.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa han då.

Annons

Chris O'Neills sanslösa arv från Paul O'Neill

Att Chris stod nära sin pappa Paul råder det inga tvivel om. 2004 lämnade han jordelivet, i sviterna av cancer, och lämnade en sanslös förmögenhet bakom sig. Närmare bestämt en förmögenhet på 25 miljoner kronor.

Det var också personliga föremål som möbler, bilar och husgeråd som skulle delas upp rättrådigt mellan barnen, men Chris fick mest pengar av dem alla.

Chris har tre systrar, Annalisa, Stefanie och Karen. Systrarna fick 4 miljoner var medan Chris fick 7 miljoner. Mamma Eva O'Neill nämndes inte ens i testamentet.

Däremot avsattes en kapitalfond till hans syster Cathleen O'Neill som vid tillfället levde som en nunna i ett kloster. Det var hans sätt att ge henne en del av förmögenheten om hon skulle välja att inte förnya sitt nunnelöfte.

Cathleen levde kvar som nunna tills hon dog 2007 vilket innebar att Chris och systrarna fick dela på de drygt 3 miljoner kronorna som var i kapitalfonden.

Prinsessan Madeleine med sin make Chris O'Neill.

Så mycket kostar prinsessan Madeleines hus

Idag lever Chris och Madeleine i Florida sedan flera år tillbaka. Men tidigare i år kom beskedet att de är på väg hem till Sverige igen. Flytten blev däremot uppskjuten av olika anledningar. Nu beräknas flytten ske under 2024.

Mitt i allt så försöker också paret att sälja sitt hus i Florida. De la ut det till försäljning i våras men fick inte rätt pris. Nu har de behövt sänka priset på villan igen.

Makarna la ut det till försäljning första gången i mars i år och då låg utgångspriset på ca 83 miljoner kronor. Därefter sänkte man priset med 2,6 procent.

FOTO: Shutterstock, Karin Törnblom/TT

Annons