TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Därför tackade Chris O'Neill nej till prinstiteln – verkliga orsaken

12 aug, 2022 
https://image.hant.se/image-8444591?imageId=8444591&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Hovryd
Chris O'Neill har en blå kavaj och vit skjorta.
I juni 2013 gifte sig prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.
Men Chris valde att tacka nej till prinstiteln.
Hänt reder ut anledningen till detta!
Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

I somras firade prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 47, sin nionde bröllopsdag, hurra!

Paret träffades i New York efter att Madeleine brutit sin förlovning med Jonas Bergström, 43, år 2010. Efter att ha dejtat i ett år förlovade sig Madeleine och Chris och året därpå var det dags för det stora kungliga bröllopet.

Sedan en tid tillbaka bor familjen i USA och tillsammans har de tre barn – prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 4.

Prinsessan Madeleine utesluts ur apanaget

Tidigare i år presenterade hovet sin verksamhetsberättelse för 2021 och för första gången fick skattebetalarna veta hur mycket pengar som betalas ut till medlemmarna i den svenska kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine och hennes familj har bott utomlands sedan 2018 och får därför inte ta del av det kungliga apanaget. Detta då hon inte utför några uppdrag för svenska kungahusets räkning.

Däremot är Madeleine vice hedersordförande i den ideella organisationen World Childhood Foundation, en organisation som ligger henne varmt om hjärtat och som hon delar med drottning Silvia, 78.

Chris O'Neill tackade nej till prinstiteln – verkliga anledningen

När prinsessan Madeleine och Chris gifte sig valde Chris att tacka nej till prinstiteln. Men vad är egentligen orsaken till detta? Hänt reder ut!

Annons

Vanligtvis brukar personen som gifter in sig i den kungliga familjen få en titel och får därefter lämna alla personliga uppdrag och jobb för att ta sig an de kungliga åtaganden och offentliga uppdragen. Men för Chris var det viktigt att fortfarande ha mjöligheten att jobba kvar inom finansbranschen.

I en intervju med tidningen King berättade Chris att han ville behålla sin egna identitet och valde därför att tacka nej till erbjudandet om att bli prins.

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa han till tidningen och fortsatte:

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill.

FOTO: TT

Annons