TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Här är de 5 största snackisarna från Nobelfesten 2022

10 dec, 2022 
KRONPRINSESSAN VICTORIA, NOBELFESTEN 2022
Nobelfesten är något som engagerar stora delar av svenska folket. Som vanligt blir det en del snackisar från kvällen...
Här är 5 snackisar från årets Nobelfest.
Annons
Hänts julkalender 10 – varför firar vi Nobel?Brand logo
Hänts julkalender 10 – varför firar vi Nobel?

Nobelfesten 2022 har gått av stapeln och vi fick se en pampig kväll med nästan hela kungafamiljen på plats. De enda som saknades var prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 48.

Inte heller prinsessan Estelle, 10, eller någon av hennes kusiner var på plats. Detta beror givetvis på att det är 18-årsgräns vid dessa tillställningar.

Här är några av kvällens snackisar.

1. Nobelmedaljen lades på golvet

Alain Aspect, pristagare i Fysik, la ner sin Nobelmedalj på golvet mitt under ceremonin. Detta var något som Aftonbladet var först med att uppmärksamma i deras live-chatt.

2. Ebba Buschs tabbe mot svenska Nobelpristagaren

När energi- och näringsminister Ebba Busch intervjuades i SVT råkade hon säga fel namn på den svenska nobelpristagaren. Hon kallade nämligen Svante Pääbo för Sven, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Annons
EBBA BUSCH

3. Regelbrotten mot vett och etikett

När hedersgästerna hade satt sig vid bordet var det dags för foto-tillfälle. Då hände det som inte fick hända – mitt framför ögonen på kungafamiljen!

En av fotograferna inne i blå hallen hade nämligen en mörkgrön kostym istället för frack, och bröt därmed mot etiketten.

Detta var inte det enda regelbrottet som skedde under kvällen. När huvudrätten kom in var det plötsligt en gäst som ställde sig upp.

NOBELFESTEN 2022

4. Hemligheten bakom kronprinsessans klänning

Kronprinsessan Victorias, 45, klänning blev definitivt en snackis under kvällens gång. Hennes otroligt vackra rosa siden-klänning är skapad av Camilla Thulin, något som Svensk Dam var först med att avslöja.

Annons

– Det är en draperad klänning i helsidenduchesse, sa Camilla till Svensk Dam och fortsatte:

– Vi har hållit på med klänningen i ungefär sex veckor, från skiss till färdigt resultat. Det är kronprinsessan och hennes stylist som har kommit överens om färgen. Och så har hon ju ett otroligt fint halsband till med stenar i samma färg.

kronprinsessan victoria

5. Kvällens meny imponerade stort

Menyn för kvällen hålls alltid hemlig in i sista sekund. Här är menyn som imponerade på svenska folket och vi måste ju ändå ge en stor eloge till alla 40 kockar och 190 servitörer och servitriser. Dessutom hade 207 personer beställt specialkost.

Förrätt: Algbakad Gös, tomat fylld med gravad gös och till det kolrabbi persilja, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp. På toppen ett litet bröd som är tillverkat i en blomform.

Annons

Varmrätt: Hjort försedlad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö. Potatistartin, jordärtskocka och timjanemulsion och viltsky med stjärnanis.Vegetarianerna får bakad rotselleri istället för hjort.

Efterätt: Cheesecake med plommonkompott, smaksatt med stjärnanis, plommonkräm och sorbet smaksatt med ingefära.

Bachelorette- Adam om hatet i huset: ”Målas upp som att jag har aggressionsproblem”Brand logo
Bachelorette- Adam om hatet i huset: ”Målas upp som att jag har aggressionsproblem”

FOTO: Pontus Lundahl/TT, SVT

Annons