nobelfesten 2022

Här är kronprinsessan Victorias klänning på Nobelfesten 2022 – se bilden

KRONPRINSESSAN VICTORIA PÅ NOBELFESTEN 2022

Nobeldagen är här – en av våra mest högtidliga kungliga traditioner i Sverige. Och det är alltid spännande att se vad kronprinsessan Victoria bär för klänning.
Här är årets klänning till vår vackra kronprinsessa!
Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig
0:37

Efter reklamen: Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

(0:37)

Slå på ljud

Nobeldagen är här och i vanlig ordning vankas det fest på slottet, eller ja stadshuset i Stockholm rättare sagt.

Varje år är det lika spännande att få se våra kungligheters val av kläder. Det är allmänt känt att kronprinsessan Victoria, 45, gärna bär klänningar av modeskaparen Lars Wallin.

– Jag tycker hela kungafamiljen är helt fantastiska, men framför allt Victoria för hon har så mycket svenskt. Det betyder så mycket för oss i mode-branschen och jag tycker det är jättekul att hon väljer att bära svenskt när hon ska representera Sverige, har Lars Wallin tidigare berättat för Hänt.

– Det är jätte, jätteroligt verkligen, vi är så glada för det, la han till.

Så ser kronprinsessans klänning ut – första bilderna

Det är inte första gången som kronprinsessan bär en helrosa klänning på Nobelfesten. Första gången var nämligen år 2000 och självklart var Lars Wallin en favorit redan då – det var ju han som hade designat den!

Årets klänning är gjord av en annan svensk stjärndesigner; Camilla Thulin. Mitt under Nobel kommer hon också med ett avslöjande om kreationen.
– Vi har hållit på med klänningen i ungefär sex veckor, från skiss till färdigt resultat. Det är kronprinsessan och hennes stylist som har kommit överens om färgen. Och så har hon ju ett otroligt fint halsband till med stenar i samma färg, säger Camilla Thulin till Svensk Dam.

Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT

FOTO: Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN