William Strid bekräftar uppbrottet från Kadiatou Holm Keita

William Strid och Kadiatou Holm går skilda vägar

William Strid och Kadiatou Holm Keita fann varandra under Idol 2018. Men nu har de gått skilda vägar.
Det bekräftar William för Hänt under presskonferensen inför Melodifestivalen 2020.
Allt om Idol
Slå på ljud

William Strid, 22, och Kadiatou Holm Keita, 18, var båda två med i förra årets upplaga av Idol på TV4. Kadiatou tog sig ända till final där hon stod emot Sebastian Walldén, 24, men William Strid åkte ur tävlingen något tidigare.

Det var i samband med att William åkte ut som paret valde att för första gången berätta om den kärleksrelation som startat bakom kulisserna.

När det stod klart att William Strid behövde lämna blev det känslosamt bland alla idolerna, men kanske lite extra för Kadiatou Holm Keita som brast ut i tårar på scenen.

– Förra fredagen var så himla jobbig för mig. Jag var jättestressad hela den dagen. Det är så himla mycket känslor på fredagar och så mycket fram och tillbaka hela tiden, så hela min stressdag grät jag ut, sa Kadiatou då till Hänt.

Kadiatou förklarade att det var en allmänt jobbig stämning under kvällen och att hon inte var på topp. Men det var inte bara det som fick henne att bli ledsen. Beskedet om att William Strid behövde lämna kändes tungt. Relationen mellan Kadiatou och William hade nämligen gått från vänskaplig till något mer innan han åkte ut. För Hänt bekräftade de båda att de hade en romans.

Har ni en romans?

– Ja, sa William Strid till Hänt.

Vad föll ni för i varandra?

– Han är en underbar människa och finns mycket mer, sa Kadiatou Holm Keita.

– Leende, skratt, personligheten, utseende som klår allt, sa William Strid.

Blev sambor efter Idol

Drygt ett halvår efter finalen av Idol 2018 gästade Kadiatou Holm Keita podcasten Vad har hänt? och berättade då om hur skönt hon tyckte att det var när romansen kom upp till ytan, för då slapp hon ljuga om det.

– Det var typ en lättnad, för jag visste att nu kommer jag inte behöva säga ”nej det är ingenting”, sa Kadiatou i podden.

I podcasten avslöjade även Kadiatou att hon och William flyttade ihop strax efter Idol. I mars packade William väskan och tog sig från hemstaden Söderhamn till Stockholm för att bli sambo med sin kärlek.

– Det pratade vi om ganska länge. Sedan var det bara så svårt att få tag på en lägenhet. När vi hittade en så var det bara; ”där är den, då flyttar vi in”, sa Kadiatou Holm Keita i Vad har hänt?.

Recap Melodifestivalen 2020
Slå på ljud

William om relationen med Kadiatou efter uppbrottet

Men kärlekssagan fick ett slut. När Hänt träffar William Strid under presskonferensen inför Melodifestivalen 2020 bekräftar han att förhållandet är över.

– Vi har gått skilda vägar men vi är vänner, säger William Strid till Hänt.

William Strid är en av artisterna i Melodifestivalen 2020. Artisterna presenterades under tiadagen och William kommer att tävla i den fjärde och sista deltävlingen, som äger rum i Malmö. Hans bidrag heter Molnljus och i deltävlingen möter han artister som Hanna Ferm, Nanne Grönvall och Jakob Karlberg.

FOTO: TT/Mattias Hansson, TT/Jessica Gow

FRÅN FÖRSTASIDAN