LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

TV4:s svar efter kritiken mot behandlingen av deltagarna i Idol 2023

18 sep, 2023 
Idol 2023
Idol 2023 är tuffare än någonsin och det har även tittarna reagerat på.
Nu bemöter TV4 kritiken efter att tittarnas ansett att deltagarna blir dåligt behandlade.
”Ställs höga krav för att förbereda dem”, skriver Malin Knave, exekutiv producent för Idol.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nike Sellmar berättar om uppbrottet från Albin Tingwall: ”Älskar honom”Brand logo
Nike Sellmar berättar om uppbrottet från Albin Tingwall: ”Älskar honom”

Idol 2023 är igång och konkurrensen är stenhård. Tävlingen blir allt tuffare när det nu närmar sig solosången. Redan förra veckan fick vi se hur deltagarna utsattes för flertal riktigt tuffa moment. Först skulle de sjunga a cappella utomhus och därefter hitta en partner under fem minuters tid som de skulle tävla i duettmomentet med.

När deltagarna parats ihop två och två hade de inte många timmar alls på sig att hinna välja låt och öva in den. Det blev en hel del stressade idoler som uttryckte sitt missnöje i programmet. Många hade knappt sovit under natten då de kände stressen över att hinna lära sig sina låtar.

Tittarnas vassa kritik efter besluten för idolerna i Idol 2023: ”Illa behandlade”

Det blev även konflikter mellan vissa av deltagarna som hade olika syn på hur mycket övande som skulle hinna ske under de fåtal timmarna.

Annons

I kommentarsfälten har det iallafall varit tydligt att tittarna ansett att idolerna utsatts för lite väl hårda moment i tävlingen under de senaste veckorna.

”Satt och kollade på dessa stackars ungdomar som blev så illa behandlade, blev så ledsen och förbannad. Hur har i kommit på att de ska sitta uppe hela natten för att sedan vilja göra sitt bästa för juryn för att de vill få vara kvar. Men priset av detta är ledsna, nervösa, trötta, ungdomar. Artister säger att det är viktigt med sömn för att vårda sin röst, man vad utsätts dessa ungdomar för. Så dålig start för dessa hoppfulla ungdomar”, skriver en tittare på Facebook.

”Tyckte att det var lite väl tufft för deltagarna att stå och sjunga ute, onödigt att utsätta de för”, skriver en annan.

TV4:s svar efter tittarnas ilska: ”Idolerna sätts på prov”

När Hänt når TV4 väljer kanalen att bemöta kritiken som seglat in.

”Slutaudition är precis som alltid, en intensiv period där Idolerna sätts på prov under olika moment. Det här är den 19:e säsongen av Idol och under Slutaudition ställs höga krav för att förbereda dem inför en ännu tuffare höst”, skriver Malin Knave, exekutiv producent för Idol.

FOTO: TV4

Annons