LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

TV4-tittarnas favorit lämnar Sverige – Kadiatou om beslutet

17 nov, 2018 
AvStina Dahlgren
Kadiatou Holm Idol 2018
Hon är favorittippad i Idol 2018. Nu berättar Kadiatou Holm Keita att hon planerar att lämna Sverige när tv-programmet är över.
Annons

De har gått från tiotusentals sökande till endast fem stycken kvar. Kadiatou Holm Keita, 17, är en av favoriterna att vinna hela Idol om man tittar på oddsen hos samtliga spelbolag. Hon går sånglinjen på ett gymnasium ute på Lidingö, men just den här terminen har hon fått lov att plugga på distans. Hon har kämpat hårt för att klara både skola och Idol, men efter succén i tv-programmet har hon nu tankar på att hoppa av skolan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har kämpat det här halvåret för att komma någonstans och då känns det som att om man går tillbaka till skolbänken kommer folk bara undra var jag tagit vägen, säger hon.

Hon är fast besluten att fortsätta jobba hårt med sina sociala medier och tänker inte slappna av eller vila upp sig efter Idolhösten. Tvärtom kommer hon att jobba hårt för att hålla sig kvar i rampljuset. En dröm hon har är att flytta till Los Angeles i USA, något hennes familj inte är överförtjusta i.

Annons

– Det är nog för att jag fortfarande är väldigt ung, men jag känner inte att jag vill stoppa kurvan som går uppåt. Jag kommer kriga tusen gånger hårdare efter det här, annars dör man ut lite grand. Man måste jobba hårt själv.

Hennes familj har bett henne att stanna i Sverige ett litet tag till, men drömmen om en karriär inom musikbranschen är helt enkelt för stor, och Kadiatou är ivrig på att lyckas.

– De vill att jag ska vänta men mitt tålamod är inte så bra, säger hon och skrattar.

Så ska Kadiatou lyckas med sin dröm

Innan hon drar till andra sidan Atlanten tänker hon dock jobba i Sverige i några månader.

– Då kan man jobba på sin Instagram och lära känna folk i branschen och folk som kanske har kontakter i L.A. Då borde det gå bra, säger hon.

Vi önskar henne all lycka till!

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: IBL/Mattias Hansson

Annons