TV4-profilens svar – efter tittarnas kritik i Idol

Idols nya profil Daniel Redgert har mötts av en del kritik sedan han tog över programledarrollen i Idol Extra. Nu berättar han om hur han hanterar de hårda orden från tittarna.

Inför 2017 års säsong av Idol meddelade TV4 att de lanserat ett nytt koncept i eftersnacksprogrammet “Idol Extra“. Förra året ledde Gry Forssell, 44, och radioprofilen Farao Groth, 30, programmet tillsammans i studion efter fredagsfinalerna avgjorts.

I år är Pär Lernström, 37, programledare och medieprofilen Daniel Redgert, 26, har anställts för att vara “flygande reporter”.

– Idol Extra har varje år nya programledare, så det är inget konstigt, sa TV4:s pressansvariga Anders Edholm då till Hänt.se.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Men Idols nya reporter Daniel Redgert möttes av kritik.

“Vad SKA dom in med Daniel Redgert å göra??”, skriver en på Twitter.

“Idol Extra är ju bara riktigt smärtsamt att kolla på.. plågsamma intervjuer och allmänt stakigt”, skriver en annan.

Även TV4 själva har tagit emot kritik.

– Det har kommit in kommentarer. Jag skulle inte säga att det är mycket kritik men vi har sett det i våra sociala medier, sa pressansvarige Anders Edholm då till Hänt.se.

Under den tredje fredagsfinalen hade TV4 plötsligt ändrat upplägget på Idol Extra.

Nu var det istället Pär Lernström som själv ledde i stort sett hela programmet, från att göra intervjuer med idolerna på scenen, till att sitta backstage och prata med gästerna. Daniel Redgert, som tidigare gjort flera intervjuer, syntes nu bara väldigt kort när han satt i en panel tillsammans med Daniel Paris, Andreas Wijk och Pär Lernström.

– Detta är ju live så det slängs om i sista sekunderna beroende på vem som åker ut, osv. Det här har ändrats ikväll. Fram till i sändning så ändras det, säger Daniel Redgert när Hänt pratar med honom efter sändningen.

Han är inte förvånad över förändringen.

– Vi testar på. Ombyte förnöjer, säger man så? Jag är ju kanske inte TV4:s starkaste profil, säger Daniel.

Enligt Anders Edholm är Idol Extra ett program som inte är rädda för att göra om och testa på nytt.

– Idol Extra är en sändning med hög livekänsla där vi följer upp kvällens händelser i Idol, och det blir därför ett härligt strukturerat kaos. Pär är programledare precis som tidigare, och Daniel är reporter och stående panelmedlem som tidigare – men vad de gör i dessa roller kommer fortsätta förändras från sändning till sändning, säger Anders Edholm.

SE OCKSÅ: Här gästar Hänt.se’s profiler Jonna & Johanna Idol Extra

Läs också: Idol-Olivias kollaps efter HIV-ryktet: ”Värsta tiden i mitt liv”

Läs också: Idol-profilernas kärleksbeslut efter intima frågorna i TV4

SENASTE NYTT!